Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ
Προχειρότητες σε βάρος των δυτικών συνοικιών!
  • Δεν έχει όρια η ταλαιπωρία όσων κινούνται από και προς το κέντρο
  • Ανεπαρκείς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επισημαίνουν οι δήμαρχοι της περιοχής
  • Διορθωτικά μέτρα εξαγγέλλει τώρα και το ΥΠΕΧΩΔΕ

Φαίνεται ότι κάποιοι φωστήρες του ΥΠΕΧΩΔΕ αντιμετωπίζουν τους κατοίκους της "δυτικής όχθης" ως πολίτες β κατηγορίας. Από την προηγούμενη Παρασκευή, που αποκλείστηκε ο κόμβος Δυρραχίου - Κηφισού - Κωνσταντινουπόλεως,προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δύο νέων γεφυρών στον Κηφισό, ολόκληροι δήμοι βρίσκονται στην κυριολεξία αποκλεισμένοι από το κέντρο της πρωτεύουσας. Η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, που κινούνται από και προς τις δυτικές συνοικίες μέσω παρακαμπτηρίων, είναι αφάνταστη. Ιδίως, τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, πρωί και μεσημέρι, οι δρόμοι μπλοκάρουν εντελώς. Κι όμως! Οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ επιμένουν να λένε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν μετά από "ενδελεχή μελέτη"...

Από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Κηφισό, φάνηκε ότι η "έμπνευση" του ΥΠΕΧΩΔΕ να διοχετεύσει την κυκλοφορία χιλιάδων οχημάτων σε δρομάκια, στα οποία η κυκλοφορία γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία ακόμα κι όταν ο κόμβος Δυρραχίου - Κηφισού ήταν ανοιχτός, αποδείχτηκε τουλάχιστον ατυχής, πρόχειρη και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα κινούνται μέσω δρόμων στους οποίους στεγάζονται σχολεία, όπως οι οδοί Δεληγιάννη και Αρκαδίας. "Πριν κλείσει ο κόμβος Δυρραχίου - Κηφισού έπρεπε να γίνουν μια σειρά έργων διάνοιξης δρόμων για τη διευκόλυνση των οδηγών", επισημαίνει με δήλωσή του στο "Ρ" ο δήμαρχος Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος,ο οποίος χαρακτήρισε την κυκλοφοριακή μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ "ανεπαρκή". "Δρόμοι όπως η Παπαρρηγοπούλου, η Γονατά, η Υπάτης και άλλοι Θα έπρεπε πρώτα να διανοιχτούν και να ρυμοτομηθούν και μετά να γίνουν τα όποια έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ", υπογραμμίζει ο δήμαρχος, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο πρόβλημα με τους δρόμους στους οποίους υπάρχουν σχολεία. "Οι οδηγοί αναγκάζονται να περάσουν από δρόμους όπως η Δεληγιάννη ή η Αρκαδίας λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις παρακαμπτήριες οδούς και υπάρχει ο κίνδυνος των ατυχημάτων. Εμείς, συνεχίζει ο δήμαρχος, ζητάμε να διανοιχτούν κάποιοι δρόμοι και να επισπευστούν τα έργα κατασκευής των γεφυρών, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μετά από 15 μήνες". Σημειώνεται ότι, σήμερα στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να εξεταστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του κόμβου Δυρραχίου - Κηφισού - Κωνσταντινουπόλεως, έτσι ώστε ο Δήμος Περιστερίου να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης, για να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η μετακίνηση του κοινού από και προς το Περιστέρι.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ

Κατανοητές βρίσκουν τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας ακόμη και κορυφαίοι παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, ομολογώντας έτσι άθελά τους την προχειρότητα των κυκλοφοριακών μελετών που τέθηκαν σε εφαρμογή.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Γ. Χρυσικόπουλος, "θα υπάρξουν πρόσθετα διορθωτικά μέτρα, αν διαπιστωθεί ότι τα προβλήματα συνεχίζονται μετά την παρέλευση του δοκιμαστικού δεκαημέρου των νέων ρυθμίσεων, που λήγει στο τέλος της βδομάδας".

Ο ίδιος υποστήριξε πάντως ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έθεσε σε εφαρμογή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ύστερα από ενδελεχείς μελέτες και ότι όσο προχωρούν οι μέρες οι οδηγοί θα τις γνωρίζουν καλύτερα και θα δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα.

Ο Γ. Χρυσικόπουλος χτες συναντήθηκε με τον δήμαρχο Περιστερίου και υποσχέθηκε τη σύσταση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει από κοντά τα προβλήματα και θα εισηγηθεί πρόσθετα μέτρα. Ηδη, το ΥΠΕΧΩΔΕ έκανε δεκτό το αίτημα για κατασκευή πεζογέφυρας κοντά στη Λένορμαν.

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα ταλαιπωρία στον Κηφισό(1999-06-19 00:00:00.0)
Κλείνουν κι άλλοι δρόμοι για έργα(1997-05-15 00:00:00.0)
Κλείνουν κι άλλοι δρόμοι για έργα(1997-05-15 00:00:00.0)
Διπλό κυκλοφοριακό έμφραγμα(1997-05-13 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις εκ των υστέρων ζητά ο Δήμος Περιστερίου(1997-05-08 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το μαρτύριο στον Κηφισό(1997-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ