Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκα Μπαλωμένου

Αρχίζοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας, μια μεγάλη Οργάνωση, που η δράση της δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθός της. Υπάρχουν αρνητικά στοιχεία. Η αδρανοποίηση του νομαρχιακού οργάνου τους τελευταίους μήνες, με αντίκτυπο στις ΟΒ, η μικρή βαρύτητα στη ΝΔΕ, οι ελάχιστες πρωτοβουλίες σε θέματα που ενδιαφέρουν τους σύγχρονους νέους, όπως το οικολογικό πρόβλημα, η μικρή παρουσία στα μπλόκα των αγροτών.

Παρ' όλες τις ενδοοργανωτικές δυσκολίες, η Οργάνωσή μας παρουσίασε αρκετά θετικά δείγματα:

- Τριπλασιασμός του αριθμού των μελών από το προηγούμενο συνέδριο.

- Εκδήλωση της ΝΔΕ με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι.

- Επανεμφάνιση των ΠΚΣ στα ΤΕΙ Μεσολογγίου.

- Εκδήλωση συμπαράστασης των μαθητών στους απεργούς καθηγητές.

- Μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην προφεστιβαλική εκδήλωση για το 22ο Φεστιβάλ.

Μπορεί η κατάσταση της Οργάνωσης να μην είναι η καλύτερη, αλλά το σίγουρο είναι ένα: Υπάρχουν δυνατότητες. Χρειάζεται λοιπόν συνειδητοποίηση για το τι παλεύουμε και άνοιγμα προς την εργαζόμενη νεολαία. Επιβάλλεται η δυναμική παρουσία της Οργάνωσης στο νομό μας. Αν εμείς δεν υψώσουμε το παράστημά μας στη συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του νομού, κανείς δε θα το κάνει.

Γενικότερα, το ζητούμενο είναι η νεολαία να απαντήσει σήμερα στην επίθεση του ιμπεριαλισμού με τη δική της αντεπίθεση μαζί με το ΚΚΕ, να πάρει η νέα γενιά τη θέση της στο μέτωπο της σύγκρουσης και της ανατροπής για το σοσιαλισμό. Χρειαζόμαστε ΚΝΕ που θα εμπνέει, θα προσανατολίζει, μέλη και στελέχη που θα πρωτοστατούν στους αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ