Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μετάθεση ευθυνών για το "σκοτάδι" στα οικονομικά

Με εκατοντάδες εκατομμύρια να καταναλώνονται ως απλά χαρτιά στα διάφορα έργα βιτρίνας που εξελίσσονται στο κέντρο της Αθήνας και ενώ ελεύθεροι χώροι εκχωρούνται για να... αξιοποιηθούν από ιδιώτες, παραμένει αμφίβολο αν θα τηρηθεί η δέσμευση του δημάρχου Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου περί αναλυτικής ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση του δήμου.

Η συζήτηση έχει οριστεί για τις 22 Ιουλίου, ωστόσο αν και απομένουν ελάχιστες πλέον μέρες, κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει πάρει στα χέρια του το παραμικρό στοιχείο. Η διοίκηση του δήμου μάλιστα και ο πρόεδρος του ΔΣ Α. Αναπλιώτης επιχείρησαν στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ να μεταθέσουν την ευθύνη στους εργαζόμενους και τις κατά τομέα αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ακόμη στείλει τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί. "Επρεπε ήδη να έχουμε τα στοιχεία στα χέρια μας", σημείωσε ο Λεων. Αυδής, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" επισημαίνοντας ότι "δεν μπορεί να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι, η δημοτική αρχή έχει την απόλυτη ευθύνη για την καθυστέρηση είτε γιατί δε θέλει να δώσει την πραγματική εικόνα της κατάστασης του δήμου είτε γιατί δε φρόντισε να είναι έτοιμες εγκαίρως οι υπηρεσίες". Αντίστοιχες παρεμβάσεις έκαναν και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηρ. Βαλσαμάκη κατήγγειλε πως τα στοιχεία της ταμειακής υπηρεσίας έχουν ήδη σταλεί και βρίσκονται στα χέρια της διοίκησης του δήμου, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην ενημερώσει ουσιαστικά το ΔΣ για την πραγματική οικονομική κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται τραγική.

Την ίδια στιγμή τα περισσότερα κονδύλια συνεχίζουν να πηγαίνουν σε έργα βιτρίνας, πλάκες στα πεζοδρόμια του κέντρου, κιγκλιδώματα και σιντριβάνια όταν χώροι πράσινου χάνονται. Η πλειοψηφία αποφάσισε να μην χαρακτηριστεί κοινόχρηστος χώρος, ο χώρος της πολυκατοικίας της οδού Ασκληπιού 132 ενώ, όπως κατήγγειλε ο Λεων. Αυδής, τα 120 εκατομμύρια που πηγαίνουν σε νέες εργολαβίες με κάγκελα, επαρκούσαν για τη μετατροπή του χώρου σε πράσινο. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", σημείωσε ότι μόνο η κινητοποίηση των κατοίκων μπορεί να σώσει χώρους που σήμερα κινδυνεύουν από τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ.

Στο μεταξύ στο κενό έπεσε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη μετονομασία της "Ειδικής Υπηρεσίας" σε Δημοτική Αστυνομία, καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την αυξημένη πλειοψηφία που χρειαζόταν, μετρώντας μάλιστα απώλειες και από την παράταξη του δημάρχου. Αντιδράσεις σημειώθηκαν και για την εκ των υστέρων δικαιολόγηση εξόδων του δημάρχου και συμβούλων του, από ταξίδια στο εξωτερικό για τα οποία ουδέποτε ενημερώθηκε και ενέκρινε να γίνουν το δημοτικό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ