Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφετηρία πανελλαδικής δραστηριότητας

Σήμερα στο Σύνταγμα, ώρα 7 μμ, η παναθηναϊκή συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την υγεία

Με αφετηρία των δυναμικών κινητοποιήσεών τους το αποψινό Παναθηναϊκό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά εκφράζουν την αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση αντι - ΕΣΥ, όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο.

Με δεδομένο ότι "η υγεία είναι υπόθεση που αφορά όλους", η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νεολαία, να παρευρεθούν απόψε στις 7 μμ στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν ενάντια στην ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ευαίσθητους τομείς, όπως η δημόσια υγεία. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, που συνεδρίαζε προχτές μέχρι αργά το βράδυ, αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με δραστηριότητες που θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Επίσης συντονίζει τις δραστηριότητές της με την "Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας" που θα αναπτύξει δραστηριότητες σε όλη τη χώρα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η ΕΙΝΑΠ, ο πρόεδρος της Ενωσης Χ. Ζαχαρόγιαννης επανέλαβε ότι διάλογος ουσίας επί του νομοσχεδίου δεν έχει γίνει. "Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία και να το ψηφίσει", τόνισε και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας και στη συνέχεια να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Χ. Ζαχαρόγιαννης σημείωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει δεν υπερασπίζονται τη σημερινή αθλιότητα στα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά παλεύουν για ένα σύστημα που θα παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε όλο το λαό. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν πολύ ολισθηρό κατήφορο και προέβλεψε ότι "το καλοκαίρι είναι θερμό για την υγεία, αλλά ο χειμώνας θα είναι δραματικά θερμός για την κυβέρνηση".

Σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο οδηγούνται σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία. "Θα δούμε στην πράξη αν μπορούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία να αντέξουν τα διαφοροποιημένα νοσήλια. Τότε θα φανεί ποιος κάνει λάθος, εμείς ή η κυβέρνηση", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ο Χ. Ζαχαρόγιαννης έκανε αποτίμηση του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Τόνισε ότι η συμμετοχή των γιατρών στην απεργία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, ωστόσο κατά τη διάρκειά της περιφρουρήθηκε το επείγον περιστατικό και δε δημιουργήθηκε πρόβλημα. Μίλησε με ζεστά λόγια για τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στον αγώνα των γιατρών. "Η παρουσία τους στην πύλη του "Ευαγγελισμού" ήταν συγκινητική - πρόσθεσε. Το ίδιο και η πικετοφορία που οργάνωσαν, αλλά και η αυριανή (σ. σ. σημερινή) συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ