Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Μια "γέφυρα" φιλίας σήμερα στην Κάνιγγος

Στους ξένους εργάτες και στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ, που γίνεται φέτος στην Κούβα, είναι αφιερωμένη η σημερινή διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης, που θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ

Μια "γέφυρα" επικοινωνίας και φιλίας θα στηθεί σήμερα, στις 8.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος. Μια "γέφυρα", που θα μαρτυρά ότι οι νέοι εργάτες της χώρας μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους ξένους εργάτες, που ζουν και δουλεύουν εδώ. Αντίθετα, τους ενώνει ένα κοινό όραμα: Η πάλη για μια καλύτερη, ανθρώπινη κοινωνία. Ταυτόχρονα, εκεί στην πλατεία Κάνιγγος, όπου και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διεθνιστική προφεστιβαλική εκδήλωση, που διοργανώνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και ο Εργατικός Τομέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, θα γίνει και ο αποχαιρετισμός της πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΝΕ, που θα μεταβεί στην Κούβα, για να συμμετάσχει στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ).

Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των σωματείων αλλοδαπών εργατών στην Ελλάδα και ο συντονιστικός φορέας τους. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Σοφιανός,γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα υπάρχει πλούσιο, ελληνικό και ξένο, καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με αισιοδοξία προχωράμε

Ο Μίλτος Βακαλόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο "Ρ" για τη σημερινή εκδήλωση, είπε: "Και αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Οργάνωσής μας για την καλύτερη επαφή της με την εργαζόμενη νεολαία, που σήμερα βομβαρδίζεται από καταιγίδα νέων μέτρων, σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ενα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων, που δέχεται αυτή την επίθεση, είναι και οι ξένοι εργάτες. Εργαζόμενοι, που αναγκάζονται να φύγουν από την πατρίδα τους για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον και πέφτουν στα χέρια στυγνών εκμεταλλευτών, ζώντας κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με το φόβο της απέλασης. Είναι ένα άνοιγμα της Οργάνωσης, που φιλοδοξούμε να έχει και συνέχεια, αφού οι ξένοι εργάτες μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών".

"Παράλληλα - συνεχίζει - στην εκδήλωση αυτή θα αποχαιρετίσουμε και την αποστολή της ΚΝΕ για το 14ο ΠΦΝΦ, ενός θεσμού που φέτος μετά από χρόνια ξαναγίνεται στην Κούβα, στο ηρωικό νησί, που συνεχίζει να αντιστέκεται. Με αυτήν την εκδήλωση, ολοκληρώνεται μια πλούσια προφεστιβαλική δραστηριότητα για την Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, γεμίζοντάς μας αισιοδοξία για την επιτυχία του 23ου Φεστιβάλ".

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που φέτος έχει κεντρικό σύνθημα "Εχουμε τα ίδια όνειρα. Εχουμε τον ίδιο εχθρό. Μαζί στην αντεπίθεση", συνεχίζονται. Συγκεκριμένα:

- Αύριο, Παρασκευή,στο Ν. Ηράκλειο,στον ηλεκτρικό σταθμό, με θέμα αντιιμπεριαλιστική δράση και 14ο ΠΦΝΦ.

- Το Σάββατο,στα Μελίσσια,στο πευκοδάσος (απέναντι από το Δημαρχείο), με θέμα πολιτισμός και νεολαία.

- Την Κυριακή,στην Αμφιλοχία,με θέμα ναρκωτικά και ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Αποστόλη Τασούλα.

- Τη Δευτέρα,στην Κηφισιά,στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ