Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από αύριο "εκτός" τα φορτηγά

Από αύριο Παρασκευή μέχρι και τις 14 Σεπτέμβρη 1997, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των εθνικών οδών για ορισμένες ώρες κάθε Παρασκευή και Κυριακή, με εξαίρεση όσα μεταφέρουν παστεριωμένο γάλα και νωπά ψάρια.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου θα εφαρμόζεται κάθε Παρασκευή από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Τα τμήματα των εθνικών δρόμων στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών κάθε Παρασκευή,είναι:

Στη νέα και την παλιά Εθνική οδό Αθήνας - Κορίνθου, μόνο στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο της λεωφόρου Κηφισού μέχρι το νέο κόμβο της Τρίπολης (Εξαμίλια). Στην Εθνική οδό Αθήνας - Λαμίας στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο Τατοϊου (Μεταμόρφωση) μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες).

Τις Κυριακές,η απαγόρευση ισχύει στη νέα και την παλιά Εθνική οδό Πάτρας - Κορίνθου - Αθήνας, μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο του Ρίου. Στην Αθηνών - Λαμίας, μόνο στο ρεύμα εισόδου, από τις Θερμοπύλες μέχρι το Τατόι.

Στους εθνικούς δρόμους Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (γέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χλμ., στο ρεύμα εξόδου κάθε Παρασκευή) και στο ρεύμα εισόδου κάθε Κυριακή και Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τον κόμβο του Καλοχωρίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στο ρεύμα εξόδου κάθε Παρασκευή και στο ρεύμα εισόδου κάθε Κυριακή τις παραπάνω ώρες.

Σημειώνεται ότι το χρηματικό πρόστιμο για τους παραβάτες, είναι 45.000 δρχ. (άρθρο 52, παράγραφος 5 του ΚΟΚ).

Το πρόστιμο φαίνεται να είναι και ο βασικός λόγος αντίδρασης των ιδιοκτητών φορτηγών που απειλούν με ακινητοποίηση των αυτοκινήτων αν δεν παγώσει η εφαρμογή του μέτρου (σ.σ. οι οδηγοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από το μέτρο, καθώς τους εξασφαλίζει κάποιες ώρες ανάπαυσης, έστω και λίγες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ