Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι στον παροπλισμό

Για προσπάθεια παροπλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, με πρόσχημα την απρόσκοπτη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου και τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ (ΕΣΚ).

Με χτεσινή της ανακοίνωση η παράταξη (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), καταγγέλλει την προχτεσινή φιέστα που διοργάνωσε ο υπουργός Μεταφορών στο Ζάππειο, με τη συμπαράσταση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας των κυβερνητικών συνδικαλιστών, για να διακηρύξει την ανάγκη επικράτησης εργασιακής ειρήνης, ενόψει των παραπάνω αθλητικών εκδηλώσεων. Επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο παροπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα οξυμένα και μεθοδεύεται η κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Η ΕΣΚ καταγγέλλει ότι ο υπουργός Μεταφορών δε δίστασε να καταστήσει υπεύθυνους τους συνδικαλιστές αν κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους και "ενοχληθούν" τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που θα επιλέξουν τη χώρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Ο πολυπράγμων υπουργός φαίνεται πως αγνοεί ότι η εργασιακή ειρήνη δε συνάπτεται, ούτε επιβάλλεται στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας, αλλά επικρατεί από μόνη της όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν προκαλεί προβλήματα στους εργαζόμενους", τονίζει η ΕΣΚ και καταλήγει: "Σε μια περίοδο που αμφισβητούνται και σαρώνονται εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, κανένας δε δικαιούται να συνάψει εργασιακή ειρήνη, που στην ουσία είναι ταξική ειρήνη. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον ταξικό τους αγώνα και θα κινητοποιηθούν οποτεδήποτε το κρίνουν απαραίτητο. Στη σημερινή "εμπόλεμη" περίοδο, δεν μπορούν να ισχύουν αμφικτιονίες της πιο άθλιας σκοπιμότητας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ