Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ενα τάλιρο αύξηση για την κινητή

Αύξηση πέντε δραχμών στα τέλη διασύνδεσης που καταβάλλουν οι δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας "Πάναφον" και "Τελεστέτ" στον ΟΤΕ, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤ).

Με την αύξηση αυτή, τα τέλη διασύνδεσης καθορίζονται στις 11,5 δρχ. ανά λεπτό, έναντι 6,5 δρχ., που καταβάλλουν μέχρι σήμερα οι δύο εταιρίες. Για το 1996 ο καθορισμός των τελών θα γίνει με βάση παλιά μελέτη πανεπιστημιακής ομάδας, αφού αναπροσαρμοστούν τα στοιχεία, ενώ για τον καθορισμό των τελών του 1997 και των επόμενων χρόνων, προτείνεται η σύσταση ειδικής επιτροπής, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των δύο εταιριών. Επισημαίνεται ότι η αύξηση των πέντε δραχμών ανά λεπτό υπολείπεται πολύ από το πραγματικό κόστος των 20 δρχ. ανά λεπτό, που στοιχίζουν στον ΟΤΕ. Δηλωτικό και αυτό της ληστρικής σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1992 με τις δύο ιδιωτικές εταιρίες και εξακολουθεί να εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, επί ζημία του δημόσιου ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι τα ετήσια κέρδη της "Πάναφον" και της "Τελεστέτ", που καταβάλλουν μέχρι σήμερα "ψίχουλα" στον ΟΤΕ, ενώ οι ίδιες εισπράττουν από 120 δρχ. μέχρι και 350 δρχ. ανά λεπτό, ανέρχονται σε δεκάδες δισ. δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ