Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτέλους "αγώνας" της ΠΟΕΔΗΝ

Πριν έξι χρόνια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όταν οι υπουργοί Υγείας της ΝΔ έκαναν αυξήσεις στα νοσήλια, ωρυόταν - και δικαιολογημένα - για την πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα με δημόσιο χρήμα απ' τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Και τώρα η ΠΟΕΔΗΝ απεργεί γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - έτσι το γράφει η ίδια σε χτεσινή ανακοίνωσή της - άρχισε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου Γείτονα, που καταβαραθρώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία με τα διαφοροποιημένα νοσήλια. Ενα απ' τα τρία σημεία των "διεκδικήσεών" της είναι τούτο: "Αλλαγή του τρόπου διοίκησης των νοσοκομείων με την προώθηση σύγχρονου πλαισίου, καθώς η προτεινόμενη από τον υπουργό λύση φαλκιδεύει το θεσμό του γενικού διευθυντή και υπονομεύει το σύστημα συντηρώντας τη σημερινή κατάσταση".

Κι αν θέλουν ακόμα πιο "σύγχρονο πλαίσιο" δεν έχουν παρά να υιοθετήσουν την πρόταση του Μάνου, που έκανε χτες απ' το βήμα της Βουλής: "Οι γενικοί διευθυντές, είπε, να απομακρύνονται από τη θέση τους αν κάθε χρόνο για παράδειγμα δεν απολύουν το 2% του προσωπικού, το οποίο είναι πλέον άχρηστο στα νοσοκομεία".

Πάντως είτε του ενός είτε του άλλου τύπου ο γενικός διευθυντής, για να επιτύχει αυτά που του ορίζει το νομοσχέδιο και επιβάλει η πολιτική λιτότητας, θα αρχίσει - κατά τα ειωθότα - απ' το μισθολογικό κόστος.

Μακάρι βέβαια να βγούμε ψεύτες, αλλά...

Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ