Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Ιούλη 1997

ΥΓΕΙΑ
Δεν πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο!
  • Καταπέλτης για τις κυβερνητικές επιδιώξεις στο χώρο της υγείας τα στοιχεία που παρουσίασαν χτες το βράδυ, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εκπρόσωποι των γιατρών
  • Στη Βουλή, η κυβέρνηση επέμεινε στην προώθηση των διατάξεων που αποδιαρθρώνουν παραπέρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας
  • Δριμύτατη κριτική από το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  16   -   17

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
ΛΑΪΚΟ
ΜΕΤΩΠΟ
η πρόταση του ΚΚΕ

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, χτες στη Χαλκίδα

  • Ο τόπος μας πάσχει όχι μόνο από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και από αντιπολίτευση. Ο αγώνας που κάνουν τα άλλα κόμματα είναι αγώνας εναλλαγής και όχι αλλαγής. Το ΚΚΕ εργάζεται για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε μια ριζική ανατροπή τόσο των πολιτικών συσχετισμών, όσο και της πολιτικής που γεννά εκμετάλλευση και υποταγή στους σχεδιασμούς της "νέας τάξης πραγμάτων".
  • Η πολιτική που οδηγεί στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου είναι η μόνη διαφορετική πολιτική πρόταση που πατάει στην πραγματικότητα, στις ανάγκες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Οσο πιο γρήγορα δημιουργηθεί αυτό το μέτωπο, τόσο καλύτερα για τον τόπο μας.
  • Ο καθένας που καταλαβαίνει ότι οι σημερινές επιλογές υπονομεύουν το μέλλον του τόπου για πολλά χρόνια, έχει ευθύνη να αντιδράσει τώρα. Να ξεπεράσει αναστολές και αυταπάτες, να πάρει πρωτοβουλίες ή να συμμετέχει και να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί σε μια ανεξάρτητη πολιτική δράση από τα κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημα ή φιλοδοξούν να το διαχειριστούν.
  • Σημασία έχει να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος, να μη βρίσκονται προσχήματα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από τα πάνω χωρίς τη λαϊκή παρέμβαση, χωρίς το λαϊκό μέτωπο, χωρίς αντεπίθεση που διαχωρίζεται καθαρά από την κυρίαρχη πολιτική και τους διάφορους εκφραστές της, άμεσους ή έμμεσους.

ΣΕΛ.  6   -   7

Γιορτή διεθνιστικής αλληλεγγύης

Μια γιορτή διεθνιστικής αλληλεγγύης έστησαν χτες το βράδυ οι νέοι κομμουνιστές στην πλατεία Κάνιγγος, στην καρδιά της Αθήνας, δείχνοντας ότι η ΚΝΕ κάνει και δική της υπόθεση τα δικαιώματα των ξένων μεταναστών. Νέοι και ξένοι εργάτες ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στον κοινό εχθρό, για τα κοινά τους όνειρα. Παράλληλα αποχαιρέτησαν την αντιπροσωπεία που θα αναχωρήσει για την Κούβα, προκειμένου να πάρει μέρος στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, τη γιορτή της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τη γιορτή των νέων από όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  15


"Φούμαρα" η αντικαπνιστική εκστρατεία

Με πρόσχημα την καταπολέμηση του καπνίσματος, τα μεγάλα πολυεθνικά μονοπώλια του καπνού προωθούν τον περιορισμό της καπνοπαραγωγής στην Ευρώπη, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες παραγωγούς για να εισάγουν καπνό από τις ΗΠΑ και τρίτες χώρες. Καταγγελίες του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδη


ΣΕΛ.  16
Ταλαιπωρούν χιλιάδες συνταξιούχους

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλλονται χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν ξανά αιτήσεις και δικαιολογητικά, προκειμένου να "επανεξεταστεί" η χορήγηση των ψίχουλων των ΕΚΑΣ!


ΣΕΛ.  11
Κλείνουν σήμερα για τον "Καποδίστρια"

Την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη θα προσπαθούν να αποδείξουν στο Ναύπλιο, όπου συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ότι οι αναγκαστικές συνενώσεις είναι για το καλό των κατοίκων της υπαίθρου, εκατοντάδες κοινότητες σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό σχέδιο που οδηγεί σε παραπέρα ερήμωση της επαρχίας


ΣΕΛ.  18
Προτείνουν ... εξωραϊσμό του φορολογικού

Οριακές αλλαγές, οι οποίες δε θίγουν τον πυρήνα του ισχύοντος αντιλαϊκού φορολογικού συστήματος, αλλά επιχειρούν τον εξωραϊσμό του, διατύπωσε χτες η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εφοριακών. Μεταξύ αυτών, η ηγεσία της ΠΟΕ - ΔΟΥ πρότεινε χτες μερική τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αύξηση του αφορολόγητου ορίου, επέκταση του "πόθεν έσχες". Ταυτόχρονα - στρώνοντας το χαλί στην κυβέρνηση - πρότεινε να μειωθεί και ο συντελεστής φορολογίας για τα κέρδη των βιομηχανικών και τουριστικών επιχειρήσεων


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ