Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και ... χωρίς νερό οι κάτοικοι Σουλίου

Σε όλα τα άλλα προβλήματα, τον τελευταίο μήνα ζουν και χωρίς νερό

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Σαμωνίβας, επαρχίας Σουλίου, στο Νομό Θεσπρωτίας, πολλοί από τους οποίους είναι περίπου ένα μήνα χωρίς νερό. Αυτό προκύπτει από επιστολή - υπόμνημα, που κατέθεσε προχτές στη Νομαρχία Θεσπρωτίας επιτροπή κατοίκων του χωριού. Με το υπόμνημα αυτό, καλείται ο νομάρχης να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων της Κοινότητας Σαμωνίβας.

Οι κάτοικοι, στην επιστολή τους, επισημαίνουν ότι κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης των σπιτιών του χωριού. Από την επιστολή - υπόμνημα προκύπτει με σαφήνεια ότι το κακό παράγινε φέτος, αφού για πρώτη φορά παρουσιάζεται με τόση οξύτητα το πρόβλημα υδροδότησης των κατοίκων του Σουλίου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή - υπόμνημα, στις διακλαδώσεις απ' όπου παίρνουν νερό άλλα χωριά και περιοχές και υδρεύονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κάποιοι έχουν σπάσει τις κλειδαριές των φρεατίων όπου υπάρχουν οι βάνες διανομής νερού. Αυτό, τονίζεται, έχει σαν συνέπεια να περιορίζουν νερό της κοινότητάς τους αυθαίρετα.

Ζητούν από το νομάρχη να φροντίσει ώστε να ρυθμιστεί η υδροπαροχή στις διακλαδώσεις απ' όπου υδρεύονται και οι άλλες κοινότητες και να σφραγιστούν με μπετόν τα φρεάτια όπου υπάρχουν οι βάνες διανομής προς τις άλλες κοινότητες και τις περιοχές κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ώστε να μην μπορεί κανείς να τα ανοίξει.

Να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες της νομαρχίας να "λύσει" το πρόβλημα στέλνοντας μερικές φορές βυτιοφόρα με νερό, αποδείχτηκαν για κάποιους κατοίκους της κοινότητας Σουλίου χωρίς αντίκρισμα. Κι αυτό, γιατί 2-3 οικογένειες έμειναν χωρίς νερό, καθώς τα βυτιοφόρα της νομαρχίας που μετέφεραν νερό στο Σούλι τούς είχαν... ξεχάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ