Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάση με αγωνιστικό περιεχόμενο

Αποφάσεις σωματείων, που απορρίπτουν το συμβιβασμό της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ), με αίτημα να αλλάξει ο τύπος του γενικού διευθυντή που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Βέβαια, μια τέτοια απόφαση δεν εκφράζει και τους εργαζόμενους και υπάρχουν αποφάσεις διαφορετικές. Ετσι εκτός, από το Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", και το σωματείο του "Αιγινήτειου" Νοσοκομείου πήρε απόφαση για συμμετοχή στη στάση εργασίας, αλλά με αίτημα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο υγείας και την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά,εκτός από τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη, με δικά του αιτήματα, που είναι η απόσυρση του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου άμεσα και προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τις ανάγκες.

Τέλος, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και νααπαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την υγεία."Παράλληλα, συνεχίζει η ΔΕ, οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν και τη φιλοκυβερνητική τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που, όχι μόνο δεν απορρίπτει συνολικά το νομοσχέδιο, αλλά ζητά και την επίσπευση των διαδικασιών ψήφισής του".

Και η ανακοίνωση της ΔΕ καταλήγει: "Η μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στο συλλαλητήριο την Πέμπτη, που οργανώνει η ΕΙΝΑΠ, είναι η καλύτερη απάντηση και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ