Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΛΕΤΑ

Το Κόμμα μας είχε ανοδική πορεία. Η πολιτική του επιβεβαιώθηκε και δικαιώθηκε. Βρίσκει απήχηση σε ευρύτερες δυνάμεις.

Η όξυνση της ταξικής πάλης, η ενίσχυση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού επιβάλλουν την παραπέρα ισχυροποίησή του σε όλους τους τομείς.

Στην ημερήσια διάταξη πρέπει να μπει η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού. Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού - Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου Πάλης.

Σ' αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει η διαμόρφωση συσπειρώσεων με τους αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης που έχουμε επεξεργαστεί. Οι στόχοι αυτοί να κατανοούνται ως στόχοι, που αμφισβητούν την εκμετάλλευση, ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εξασφαλίζουν την ενότητα της εργατικής τάξης και την κοινή της δράση με τους συμμάχους της. Είναι στόχοι και αιτήματα, που διεκδικούνται σήμερα, και ταυτόχρονα μέσα από τη διεκδίκηση να συγκεντρώνονται δυνάμεις, να ωριμάζει η αντικαπιταλιστική συνείδηση, να προετοιμάζεται η εργατική τάξη για τη λύση του προβλήματος της ίδιας της εξουσίας που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ενίσχυση του ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, η συγκρότηση του ΠΑΜΕ είναι μεγάλη κατάκτηση. Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να αντεπιτεθεί με επιτυχία, αν δεν ανοίξει ταυτόχρονα μέτωπο με τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που συνειδητά, προσπαθούν να ενσωματώσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης που γεννιέται, κάθε φωνή και τάση χειραφέτησης των εργαζομένων από τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Σ' αυτή την κατεύθυνση αποφασιστική πρέπει να είναι η αντιπαράθεση με τον δεξιό και αριστερό οπορτουνισμό που δρα μέσα στο εργατικό κίνημα. Τα αιτήματα που προβάλλουν και επενδύουν με τον μανδύα του «ρεαλιστικού» είναι αιτήματα που κινούνται στα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής, βρίσκονται σε απόσταση έως και σε αντιπαράθεση με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, διασπούν την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης. Γρήγορα και αποφασιστικά να συγκροτηθεί ο ταξικός πόλος στους κλάδους που καθυστερεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις Θέσεις της ΚΕ(2013-03-21 00:00:00.0)
Πανελλαδική συνδιάσκεψη για την παρέμβαση στην εργατική τάξη(2010-03-06 00:00:00.0)
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπει ακόμα ψηλότερα ο πήχης(2009-02-10 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ για το συνδικαλιστικό κίνημα(1998-01-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-05-18 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ, εγγύηση στους λαϊκούς αγώνες(1996-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ