Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ως Ελληνες κομμουνιστές μετανάστες στη Γερμανία ζούμε και αγωνιζόμαστε σε ένα ιδιόμορφο, πολύπλοκο και σύνθετο περιβάλλον. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δηλωμένοι είναι 353.000 Ελληνες, ενώ με τους αδήλωτους ο συνολικός αριθμός υπολογίζεται στις 550.000. Βρισκόμαστε σε μόνιμη σύνδεση με την Ελλάδα και παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από και προς την Ελλάδα, ιδίως των αδήλωτων. Από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό των μεταναστών (χωρίς μαθητές - φοιτητές) 20% είναι άνεργοι. Από τον υπόλοιπο οικονομικά ενεργό πληθυσμό το 60% βρίσκεται σε θέση εξαρτημένης εργασίας (83% εργοστασιακοί εργάτες), 12% ελεύθεροι επαγγελματίες, 14% ΕΒΕ, κανένας γεωργός και άλλοι (νοικοκυρές, συνταξιούχοι).

Εμείς, από τη μια μεριά, ως μέλη και στελέχη του ΚΚΕ συμβάλλουμε στον τομέα μας δουλεύοντας και με τους Ελληνες μετανάστες για την προώθηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας του Μετώπου πάλης στην Ελλάδα, με τη μορφή των συσπειρώσεων πάνω σε καυτά μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Ελληνες μετανάστες. Αυτές οι συσπειρώσεις δεν περιορίζονται στην αντιιμπεριαλιστική πάλη ή και στη συμμετοχή στο ντόπιο κίνημα ειρήνης, αλλά και παίρνει χαρακτηριστικά προάσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας με αντινατοϊκού περιεχομένου εκδηλώσεις. Εξαπλώνονται και στα ιδιαίτερα προβλήματα των μεταναστών, όπως το σχολικό - μόρφωση, του πολιτισμού και της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας των νέων της 3ης γενιάς των μεταναστών.

Από την άλλη μεριά, ως κομμάτι της ντόπιας εργατικής τάξης και των εργαζομένων γενικότερα, είμαστε οι πρώτοι και άμεσοι αποδέκτες της αντιλαϊκής και αντεργατικής λαίλαπας από τη συμφωνία της Λισαβόνας μέσω της απορύθμισης της λεγόμενης αγοράς εργασίας, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών και ξένων μονοπωλίων και την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους. Επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη δημιουργία ενός ταξικού πόλου αντίστασης των εργαζομένων, Γερμανών και αλλοδαπών, δίνοντας μια αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ