Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Συμφωνώ με τις Θέσεις και την εισήγηση. Εκτιμώ ότι πατάνε γερά στη θεωρία μας. Σήμερα μέλη και στελέχη του Κόμματος είναι ικανά να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη ισχυροποίησης και να την υλοποιήσουν. Οι εξελίξεις στην οικονομική ζωή της χώρας, όπως λένε οι Θέσεις και η εισήγηση θα οξύνουν όλες τις αντιθέσεις της ελληνικής κοινωνίας, δε θα αποφύγει την οικονομική κρίση, που θα οξύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα κλονίσει το πολιτικό σύστημα.

Η εμπειρία από τη δουλιά μας στη μειονότητα μετά το 1990, τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα (τριπλασιασμός έως τετραπλασιασμός ψήφων από μειονότητα), η συμμετοχή σε συσπειρώσεις (ΠΑΣΥ, εργατικά σωματεία - βουλευτικές εκλογές) και οι πολλές στρατολογίες από το χώρο, μας λένε ότι η ποσοτική συσσώρευση ιδεολογικής πολιτικής και οργανωτικής δουλιάς που γίνεται από το Κόμμα με σχέδιο, εξειδίκευση που να πατάει στη στρατηγική του Κόμματος - με τις όποιες αδυναμίες και τις δυσκολίες - φέρνει αποτέλεσμα.

Η ποσοτική συσσώρευση των συνεπειών από τα προοδευτικά οξυνόμενα προβλήματα, με την ευθύνη των μέχρι και τώρα κυβερνήσεων, στο έδαφος των οποίων αναπτύσσεται η δουλιά του Κόμματος μπορεί να οδηγήσει σε ποιοτική αλλαγή της σχέσης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων με το Κόμμα. Που σημαίνει ότι η συμπάθεια, η αποδοχή προς το Κόμμα μετατρέπεται σε στήριξη της πολιτικής του, σε συμμετοχή σε συσπειρώσεις του Κόμματος και σε στράτευση στις γραμμές του.

Αναφερόμαστε σ' αυτό το κομμάτι των εργαζομένων για να γενικεύσουμε, γιατί είναι το πιο φτωχό στην Αν. Μακεδονία - Θράκη.

Ετσι, τελικά, αν δουλέψουμε με βάση τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου, τότε την οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια θα μπορούμε να τη μετατρέψουμε, σε συνειδητή πάλη για τη λαϊκή εξουσία, δημιουργώντας ρήγματα στην πολιτική εξουσία της αστικής τάξης και των πολυεθνικών.

Τότε το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο θα είναι ήδη πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ