Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Η πάλη του Κόμματος για τη συγκρότηση του Μετώπου στην προοπτική του Σοσιαλισμού, της Λαϊκής Εξουσίας πρέπει να διαπερνά όλη τη δράση, όλη τη δραστηριότητα των κομματικών οργανώσεων. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ που θέτει το 17ο Συνέδριο είναι ακριβώς η απαίτηση για αποτελεσματικότητα στην παρέμβαση του Κόμματος στην κοινωνία για την προώθηση της πολιτικής του Λαϊκού Μετώπου, της Λαϊκής Συμμαχίας για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία. Είμαστε το Κόμμα του Τελικού Σκοπού. Είμαστε το Κόμμα της Εργατικής Τάξης που έχει ακριβώς το καθήκον να εκφράσει και να υλοποιήσει την ιστορική αποστολή της Εργατικής Τάξης της χώρας μας, να ανατρέψει δηλ. το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και να εγκαθιδρύσει ένα νέο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, το σοσιαλιστικό. Εχουμε συμφωνήσει ότι ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στην κρατικομονοπωλιακή βαθμίδα στο ανώτατο, δηλαδή στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής του, που σημαίνει ότι μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένα άλλο ενδιάμεσο στάδιο παρά μόνο ο σοσιαλισμός. Γι' αυτό έχουμε συμφωνήσει ότι η κοινωνική επανάσταση στη χώρα μας θα είναι η σοσιαλιστική επανάσταση.

Μικρός ή μεγάλος ή μικρομέγαλος ιμπεριαλιστής δεν παύει να είναι ιμπεριαλιστής και μάλιστα να έχει από τις πρώτες θέσεις σε εξαγωγές κεφαλαίων και επενδύσεων στις βαλκανικές χώρες. Να θυμίσουμε τα ΕΛΠΕ, τον ΟΤΕ, την ΕΤΕ, τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, να θυμίσουμε τις 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια στις βαλκανικές χώρες;

Τέλος, να συνεχίσουμε την επεξεργασία για τα αίτια των ανατροπών στις σοσιαλιστικές χώρες. Να προσπαθήσουμε με οργανωμένο τρόπο να προβάλουμε τη θετική συμβολή του Σοσιαλισμού στον 20ό αιώνα και να ενισχύσουμε τον σοσιαλιστικό στόχο σαν τη μοναδική ρεαλιστική απάντηση στα δεινά που περνάνε οι λαοί σήμερα, μιλώντας με ειλικρίνεια για τις διαστρεβλώσεις, τις αδυναμίες και τα λάθη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ