Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΓΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Η προσυνεδριακή συζήτηση στην περιοχή μας, που έγινε με καλύτερη προετοιμασία, συνέβαλε να γίνουν θετικά βήματα στην κατανόηση του κεντρικού προβλήματος που βάζουν οι Θέσεις της ΚΕ, που ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Ομως, απαιτείται σταθερή και επίμονη δουλιά πρώτα απ' όλα από τα καθοδηγητικά όργανα με βάση το Πρόγραμμα και τις επεξεργασίες του Κόμματος, σταθερή προσπάθεια μελέτης των αναδιαρθρώσεων και των πολύμορφων επιπτώσεών τους στη ζωή και τη συνείδηση των εργαζομένων και της νεολαίας και στο πώς αντιπαλεύονται και αξιοποιούνται για να αλλάξει η ταξική και πολιτική συνείδηση. Π.χ: Η δημοτική αρχή της ΝΔ στα Γιάννενα ξεπουλάει σημαντικά τμήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Υπάρχει αντίθεση σ' ένα σημαντικό τμήμα των κατοίκων χωρίς μεγάλη δραστηριότητα από μεριάς μας. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λαϊκό πρόβλημα που αναδεικνύοντάς το η ΚΟ μπορεί:

- Να προβληματίσει αλλά και να απεγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

- Να συσπειρώσει λαϊκούς ανθρώπους ενάντια στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

- Να εκλαϊκεύσει την προγραμματική μας θέση για την κοινωνική ιδιοκτησία της γης, αλλά και να γενικεύσει για την αναγκαιότητα της κοινωνικής ιδιοκτησίας όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, των βασικών μέσων παραγωγής, να μπει το θέμα της λαϊκής εξουσίας, κλπ.

Υπάρχουν αγωνιστές που στηρίζουν το Κόμμα που θεωρούν ότι «αν βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας» ίσως συσπειρώσουμε περισσότερες λαϊκές δυνάμεις.

Ομως, η πείρα δείχνει ακριβώς το αντίθετο: Οτι το Κόμμα συσπειρώνει νέες δυνάμεις εκεί που εφαρμόζει τη γραμμή της Αντιιμπεριαλιστικής - Αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και παράλληλα αναπτύσσει την αντιπαράθεση με τη γραμμή της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού. Αυτό φάνηκε καθαρά τα τελευταία δύο χρόνια που το Κόμμα με απόφαση και επιμονή της ΚΕ, ανέβασε - γενίκευσε την εκλαϊκευτική του δουλιά πάνω στην πολιτική μας πρόταση. Ετσι εκφράστηκε και σε εκλογικό επίπεδο η γνωστή αυξητική τάση.

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει και από την πείρα της οργάνωσής μας όπου π.χ: σε Δήμους, που είχαμε σοβαρές δυνάμεις και την πλειοψηφία, ακριβώς γιατί «βάλαμε νερό στο κρασί μας», χάσαμε δυνάμεις και την πλειοψηφία, ενώ αντίθετα στο εργατικό κίνημα στην περιοχή κερδίζουμε δυνάμεις της εργατικής τάξης, ακριβώς γιατί παλεύουμε στη γραμμή της ταξικής πάλης, παράλληλα με τη σταθερή αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες ηγεσίες και τον οπορτουνισμό.

Χρειάζεται να βγαίνουν συμπεράσματα από την πολιτική δράση, από κινητοποιήσεις, να συζητούνται με οπαδούς και συνεργαζόμενους ώστε να πείθονται.

Τα μέλη του Κόμματος, η ΚΝΕ, οι οπαδοί και συνεργαζόμενοι αλλά και δυνάμεις της ΕΤ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχουν αυξημένη απαιτητικότητα από το Κόμμα μας. Πιστεύω ότι με όπλα το πρόγραμμα, τις επεξεργασίες και τις θέσεις του Κόμματος και με αυξημένη μαχητικότητα μπορούμε να ανταποκριθούμε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το πρώτο κείμενο(2021-03-11 00:00:00.0)
Οπορτουνισμός, συμμαχίες και επαναστατική ανατροπή(2013-02-13 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση - συνεστίαση(2010-01-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση - συνεστίαση της ΚΕ του ΚΚΕ(2010-01-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε ανοδικά καταπολεμώντας τις αδυναμίες μας(2005-02-01 00:00:00.0)
Ορισμένες πλευρές της δουλιάς προς την ΚΟΒ(2004-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ