Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το Κόμμα πέρασε από το 13ο Συνέδριο μέχρι σήμερα δύσκολες φάσεις και στιγμές. Μέσα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης των ΚΚ και έξαρσης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, το Κόμμα έδειξε βαθιά την πεποίθηση στις καταστατικές αρχές του Κόμματος Νέου Τύπου, αρχές που η ίδια η ζωή έδειξε, όχι μόνο τον πολύτιμο χαρακτήρα τους, αλλά τη σημασία τους, σήμερα, που η παγκόσμια άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί όλες τις μορφές και μεθόδους, προκειμένου να μπλοκάρει το διεγερτικό και απελευθερωτικό ρόλο του Κομμουνιστικού Κινήματος.

Το Κόμμα μας πρέπει να δει τη δημιουργική εφαρμογή των κομμουνιστικών γνωρισμάτων του Κόμματος Νέου Τύπου, με ιδιαίτερο βάρος και βάθος στην πιστή εφαρμογή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, του προλεταριακού διεθνισμού, της πειθαρχίας αλλά και της κριτικής και αυτοκριτικής.

Αλλο στοιχείο της ζωής του Κόμματος αποτελεί η έγνοιά του για τη νεολαία. Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα. Η νεολαία ακούει την αγωνιστική φωνή του ΚΚΕ. Αργά και βασανιστικά αντιδρά στις πιέσεις και τους εκβιασμούς του κεφαλαίου. Το Κόμμα όλο να ασχοληθεί με τη νέα γενιά, πώς ζει, πώς μορφώνεται, πώς αθλείται, ποια είναι τα πολιτιστικά πρότυπά της, να μελετήσει τις μορφές και μεθόδους παρέμβασης του κεφαλαίου σ' αυτή. Να είναι μόνιμο μέλημά μας η γνωριμία της νεολαίας με το Μ - Λ βιβλίο.

Το Αιγαίο δείχνει να 'ναι καζάνι που βράζει από τα προβλήματα (ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών).

Χρειάζεται έντονη πολιτικοποίηση της δουλιάς μας, ώστε οι ναυτεργάτες και οι κάτοικοι των νησιών να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της πρότασής μας για Εθνικό Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, σαν λύση στα αδιέξοδα της καπιταλιστικής πολιτικής.

Τα λόγια του μεγάλου Χιώτη Κομμουνιστή ποιητή Φ. Αγγουλέ μπορούν να γίνουν τα καρφιά στο σώμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος: «Μη καρτεράτε να λυγίσουμε, μηδέ για μια στιγμή, μηδ' όσο στην κακοκαιριά λυγά το κυπαρίσσι. Εχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ