Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αυτοκάθαρση» περιμένει η κυβέρνηση

Στη γραμμή της «αυτοκάθαρσης» στην εκκλησία επιμένει η κυβέρνηση, όσον αφορά τα συμπτώματα προχωρημένης σήψης στο ιερατείο, ενώ δε βλέπει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τη δράση των μηχανισμών που εκτρέφουν και χρησιμοποιούν Βαβύληδες.

«Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι ένας θεσμός με βαθιές ρίζες και βρίσκεται βαθιά στην καρδιά των Ελλήνων ορθοδόξων πολιτών», δήλωσε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας προφανώς να δικαιολογήσει την κυβερνητική στάση. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση περιμένει ότι η εκκλησία θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στα τολμηρά εκείνα βήματα, τα οποία απαιτούνται για την κάθαρσή της. Και περιμένουμε, βεβαίως, να δούμε αν και πότε θα γίνουν αυτά τα βήματα».

Σε ό,τι αφορά τη δράση του Απ. Βαβύλη και τις σκοτεινές διασυνδέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες, ο Ευ. Αντώναρος αναγόρευσε «αναρμόδια» την κυβέρνηση, παραπέμποντας στις διωκτικές αρχές(!). «Θα ασχοληθεί η κυβέρνηση κεντρικά με την έκδοση μιας ταυτότητας;», αναρωτήθηκε δήθεν αφελώς ο Ευ. Αντώναρος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι, εκτός των άλλων, ο Βαβύλης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα. Παράλληλα, προέτρεψε «να αφεθούν οι διωκτικές αρχές να κάνουν τη δουλιά τους».

Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ερωτηθείς για τα όσα καταγγέλλονται επανέλαβε ότι η Εκκλησία πρέπει να αφεθεί και να προχωρήσει η ίδια σε γενναία αυτοκάθαρση. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας πρέπει να γίνει κάποια άλλη στιγμή που τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει.

«Εάν δεν προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος στην αυτοκάθαρση, θα υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε εμείς ως πολιτεία», δήλωσε ο Μ. Εβερτ, συμπληρώνοντας «έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε νομοθετική ρύθμιση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ