Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διεργασίες και φήμες ανασχηματισμού...

Αναταράξεις και διεργασίες σημειώνονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος στη σκιά της ρουσφετολογίας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις για αναδιανομή υπουργικών θώκων και αξιωμάτων και ικανοποίησης «αιτημάτων» σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έχει αρχίσει να γίνεται αποδέκτης πιέσεων «εκ των ένδον», ώστε να προχωρήσει σε «διορθωτικές κινήσεις», προκειμένου να εκτονώσει το βαρύ κλίμα που αρχίζει να εγκαθίσταται στο εσωτερικό του κόμματος. Χαρακτηριστικό των πιέσεων αυτών είναι οι έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν χθες το απόγευμα περί «μίνι ανασχηματισμού», γεγονός που ανάγκασε τον εκπρόσωπο Τύπου να προβεί σε ανακοίνωση για να τις διαψεύσει. «Οι φήμες περί ανασχηματισμού είναι παντελώς ανακριβείς», ανέφερε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Τύπου είναι στο στόχαστρο επιθέσεων που προέρχονται από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, του χρεώνουν την αποτυχία στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης του «Σινούκ» και την αποπομπή του Σ. Τσιτουρίδη. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει ένας υπόγειος πόλεμος φθοράς και υπονόμευσής του, με απώτερο στόχο την απομάκρυνσή του από το Μέγαρο Μαξίμου. Ομως, ο Θ. Ρουσόπουλος φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και αντλεί δύναμη από την «κυριαρχία» του.

Για πρώτη φορά χθες μια φιλικά προσκείμενη στη ΝΔ εφημερίδα, η «Χώρα» του Γ. Τράγκα, έθεσε με πρωτοσέλιδους τίτλους θέμα απομάκρυνσης του Θ. Ρουσόπουλου: «Κώστα, απομάκρυνε τον Τεό από το Μαξίμου πριν να είναι αργά», είναι ο χαρακτηριστικός χθεσινός τίτλος της εφημερίδας, η οποία κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «έφαγε τον Τσιτουρίδη, ενώ η παρουσία του αποσυνθέτει την κυβέρνηση». Κληθείς ο Θ. Ρουσόπουλος να σχολιάσει το δημοσίευμα, περιορίστηκε να παραπέμψει σε παλαιότερη δήλωσή του, όπου είχε πει ότι «προσπερνώ κάθε σχόλιο γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το έργο μου».

Το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος παραδέχτηκε έμμεσα ο γραμματέας του κόμματος Β. Μεϊμαράκης που είπε χθες (στον «Φλας») ότι «θεωρώ ότι δεν είναι και η καλύτερη στιγμή μας στην κυβέρνηση, ευθέως σας το λέω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες για το κυβερνητικό σχήμα εν μέσω προεδρολογίας(2014-10-30 00:00:00.0)
Διεργασίες για ανασχηματισμό και πιο αποτελεσματική αντιλαϊκή πολιτική(2014-05-29 00:00:00.0)
Εξελίξεις δρομολογεί η «παραίτηση» Ρουσόπουλου(2009-06-13 00:00:00.0)
«Διορθωτικές κινήσεις» με αδιόρθωτη πολιτική(2008-09-20 00:00:00.0)
Ψευτοαντιπαράθεση γύρω από τη νομιμότητα της ληστείας!(2007-04-19 00:00:00.0)
Καταδικασμένη στη συγκάλυψη της διαφθοράς(2006-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ