Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Απαράδεκτη η καταδίκη του Γ. Μοναστηριώτη

Εντελώς απαράδεκτη χαρακτηρίζει την καταδίκη του Γ. Μοναστηριώτη από το Ναυτοδικείο Πειραιά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Ο Μοναστηριώτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» σε πολεμική αποστολή στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάρος του Ιράκ και με σκοπό την καταλήστευση του πλουτοπαραγωγικού πλούτου της χώρας.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση», η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» και καλύπτεται πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός χαρακτήρισε την ιμπεριαλιστική επέμβαση «ειρηνευτική αποστολή».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θεωρεί ότι η καταδίκη του Γ. Μοναστηριώτη, σε συνδυασμό με τις δικαστικές διώξεις σε βάρος φιλειρηνιστών ανά την Ελλάδα (προανάκριση σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, δίκη σε βάρος φιλειρηνιστών στην Καβάλα κ.ά.), συνιστούν προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και επιχείρηση εκφοβισμού του λαού ώστε να δέχεται αδιαμαρτύρητα τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαιτεί:

1. Την παύση της δίωξης του Γ. Μοναστηριώτη

2. Την παύση κάθε δικαστικής δίωξης σε βάρος όλων φιλειρηνιστών και συνδικαλιστών

3. Την κατάργηση της στρατιωτικής Δικαιοσύνης η οποία, από την ίδια της τη συγκρότηση και φυσιογνωμία, δεν παρέχει στοιχειώδεις δικονομικές εγγυήσεις.

Σημαντική σύσκεψη

Στο μεταξύ, μια σημαντική σύσκεψη εργασίας προγραμματίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα). Μια σύσκεψη σε συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών της ενάντια στον ευρωτρομονόμο και στους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταγραφής της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας των πολιτών (προσφυγή για «Ζέπελιν» κλπ.).

Θέμα - όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στη σχετική πρόσκληση - είναι η οργάνωση του αγώνα για: Την αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης. Τον τερματισμό των μέτρων αστυνομοκρατίας. Το σταμάτημα της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Και την κατάργηση των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων (ευρωτρομονόμος, Σένγκεν κλπ.).

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί και αναμένεται να πάρουν μέρος όσοι συμπαρατάχτηκαν μαζί με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» στις τελευταίες δραστηριότητές της (προσφυγή κατά του «Ζέπελιν», κάμερες κλπ.), εκπρόσωποι μαζικών φορέων και προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ