Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Τροφοδοτούν τη ρουσφετολογία

Διαστάσεις οργανωμένης αποπροσανατολιστικής εκστρατείας προσλαμβάνει ο δικομματικός σκυλοκαυγάς για τα ρουσφέτια και τις μετεγγραφές, καθώς κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ φροντίζουν, με την αμέριστη υποστήριξη των καναλαρχών, να την τροφοδοτούν καθημερινά με «νέο υλικό».

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα ρουσφέτια, στήνουν μονομαχίες, όπου οι ρόλοι του ηθικού και του διεφθαρμένου εναλλάσσονται διαρκώς, με προφανή στόχο να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της, έδωσε συνέχεια στο θέμα, επιμένοντας στην περίπτωση της μετεγγραφής της κόρης του Σπ. Βούγια, ενώ «έδειξε τα δόντια της», προχωρώντας σε αποκαλύψεις για άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γ. Διαμαντίδης) και απειλώντας με άλλες.

Πατώντας στην κάλυψη που πρόσφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον εκπρόσωπο Τύπου, ο Θ. Ρουσόπουλος επιχείρησε, άλλη μια φορά, να δείξει ότι υπάρχει διαφορά ήθους μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. «Το ήθος, το οποίο επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου, φαίνεται ότι είναι μόνο σύνθημα και όχι αντίληψη ζωής», είπε. Παράλληλα, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του Σ. Τσιτουρίδη με αυτήν του Σπ. Βούγια, υποστήριξε ο μεν πρώτος «είχε την παρρησία, το θάρρος, την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του», ενώ ο Βούγιας «παρανομώντας ο ίδιος προσωπικά, όχι μόνο δεν επέδειξε ευθιξία, αλλά προσπάθησε να μας πείσει ότι αφού δήθεν "εθιμικώ δικαίω" γίνονται μετεγγραφές για όλους και όλοι παρανομούν, γιατί να μην παρανομήσει κι αυτός».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό άνοιξε το θέμα με την Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Σ. Ράπτη για τον πρώην υπουργό Γεωργίας. Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Θ. Ρουσόπουλος δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα πως ενώ δεν υπήρχε, όπως ισχυρίζεται, ζήτημα νομιμότητας στη μετεγγραφή του γιου του Σ. Τσιτουρίδη, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τον υπερασπιστεί. Επίσης δε θέλησε να απαντήσει, αν ο πρωθυπουργός γνώριζε τα «προσωπικά δεδομένα», που επικαλούνταν ο Σ. Τσιτουρίδης για τη μετεγγραφή του γιου του. «Δε γνωρίζω εάν υπάρχουν προσωπικοί λόγοι, τους οποίους ο κ. Τσιτουρίδης έχει αναπτύξει στον πρωθυπουργό», υποστήριξε.

Αναφορικά με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Γ. Καλού στην επίσκεψη Τσιτουρίδη στο γραφείο του πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Θ. Ρουσόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει λόγους να αμφισβητήσει τις διευκρινίσεις του ίδιου του Γ. Καλού και παρατήρησε πως το να συστήνει κάποιος δυο ανθρώπους δεν είναι παράνομο. Ωστόσο, για το ίδιο θέμα, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου κράτησε αποστάσεις από το θέμα εμπλοκής του υφυπουργού Γιώργου Καλού στην υπόθεση Τσιτουρίδη, δηλώνοντας ότι μένει στη δήλωση και τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, προσθέτοντας όμως ότι στη δημοκρατία ισχύει η ατομική ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ