Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Καλύπτει τον Βούγια αλλά...

«Μιλάμε για δύο διαφορετικά θέματα τα οποία δε συμψηφίζονται στην πολιτική». Αυτό δήλωσε χτες το πρωί ο Γ. Παπανδρέου συγκρίνοντας την υπόθεση του Σπ. Βούγια και την παράνομη μετεγγραφή της κόρης του, μ' αυτή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σ. Τσιτουρίδη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρείχε και χτες πολιτική κάλυψη στον Σπ. Βούγια, αλλά φρόντισε να κρατήσει και απαραίτητες αποστάσεις, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του θα διατηρήσει τη θέση του. Μπορεί με τις δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου να υποστήριζε ότι οι όλες οι «υποθέσεις δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», αλλά την ίδια ώρα γνώριζε ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ... πίεζαν για αποπομπή του Σπ. Βούγια.

Η υπόθεση του Σπ. Βούγια παρέμενε ανοιχτή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μέχρι αργά χτες το βράδυ και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ. Βούγιας είχε θέσει στη διάθεση του Γ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του, την οποία πάντως... προσωρινά ο Γ. Παπανδρέου δεν έκανε αποδεκτή.

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να «θολώσει τα νερά», ζήτησε από την αρμόδια συντονίστρια του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας Μ. Δαμανάκη να ζητήσει έγγραφα από το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε διατελέσει και υπουργός, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των μετεγγραφών.

Την ίδια στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου ζητούσε να... ενημερωθεί για το καθεστώς των μετεγγραφών, η κυβέρνηση σε μια νέα επίθεση, «διοχέτευε» στη ΝΕΤ μια νέα παράτυπη μετεγγραφή. Στο κρατικό κανάλι χτες το πρωί παρουσιάστηκε νέα παράνομη μετεγγραφή, που αφορούσε το γιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι ο γιος πήρε μετεγγραφή η οποία ήταν «σύννομη καθ' όλα». Στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που ξεκίνησαν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, οι... αποκαλύψεις που συντηρούν το θέμα διαδέχεται η μία την άλλη, δίνοντας παράλληλα «τροφή» στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να φέρει το θέμα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, 14 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής την Μ. Δαμανάκη, απηύθυναν χτες Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, ζητώντας κατάσταση με όλες τις μετεγγραφές συγγενικών προσώπων πολιτικών προσώπων την τελευταία πενταετία...

Από την πλευρά του ο Σπ. Βούγιας υποστήριξε ότι «σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν υπήρξε κανενός είδους παρέμβαση» από την πλευρά του. Μάλιστα, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει: «Σε όλη μου τη ζωή υποστηρίζω και αγωνίζομαι ώστε τα παιδιά των πολιτικών ή των επωνύμων να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά όλων των πολιτών»...

Εντείνεται ο χαρτοπόλεμος

Συνεχίζοντας το «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων και απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που ζητούσε από τον Γ. Παπανδρέου να αποπέμψει τον Σπ. Βούγια, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «προσωπικές και αήθεις επιθέσεις» από τον Θ. Ρουσόπουλο εναντίον του Γ. Παπανδρέου.

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο κ. Ρουσόπουλος αναγόρευσε τον εαυτό του σε αυτόκλητο κήνσορα και τιμητή του ήθους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ομως, το ήθος δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος. ΄Η το έχεις ή δεν το έχεις. Και με τις σημερινές δηλώσεις του εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δεύτερο για τον ίδιο και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε φτάνει η μούτζα...(2004-09-28 00:00:00.0)
Δυο μέτρα και δυο σταθμά(2004-09-24 00:00:00.0)
Γκρίνια και διάσταση απόψεων στο ΠΑΣΟΚ(2004-08-19 00:00:00.0)
«Λευκές επιταγές» ανασυγκρότησης(2004-06-16 00:00:00.0)
Τα... χούγια του Βούγια(2004-03-31 00:00:00.0)
Υπαναχώρησε, αν και συμφωνεί με ΠΑΣΟΚ(1999-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ