Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σίγουρα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΜΙΑ αμφιβολία δε θα πλανιέται στον αέρα για τα κονδύλια των Ολυμπιακών Αγώνων υποσχέθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου και το χειρότερο είναι πως μάλλον έχει δίκιο.

Θα είναι πολλά, πάρα πολλά αυτά τα κονδύλια και θα τα επωμιστεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο ο ελληνικός λαός. Ολα αυτά ...χωρίς καμία αμφιβολία.

Και επισήμως, στο μεταξύ, διαπιστώνεται (από τα στοιχεία της ΕΣΕΕ) ότι οι υποσχέσεις για άνοδο και αναθέρμανση της αγοράς κατά τον Αύγουστο λόγω Ολυμπιακών ήταν μια τρύπα στο νερό.

Αραγε, αυτό πρέπει να το καταλογίσει κανείς στον οργανισμό του «Αθήνα 2004» - εκτός της κυβέρνησης - ή όχι; Προφανώς ναι, αν θυμηθούμε και τις εισηγήσεις του περί πλήρους «απελευθέρωσης» του ωραρίου και κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ των πολιτικών ικανοτήτων των «υπεύθυνων» και «σοβαρών» πολιτικών φορέων της χώρας συνεχίζεται! Μετά τον Σ.Τσιτουρίδη και τον Σπ. Βούγια, και οι δύο πλευρές δηλώνουν πως έχουν «στο τσεπάκι» κι άλλες «αποκαλύψεις» για το θέμα των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια.

Μάλλον μπορούμε να εκτιμήσουμε με σιγουριά ότι ...το «πολιτικό σύστημα» της χώρας αποδεικνύεται μια αξιόπιστη, όσο και αστείρευτη μηχανή τροφοδοσίας των σκανδαλοθηρικών «παραθύρων» στα τηλεοπτικά δελτία των 8.30 μ.μ. και τις πρωινές εκπομπές.

Εν ολίγοις από κουτσομπολιά και σκάνδαλα, όσα θέλετε. Αυξήσεις, Υγεία, Παιδεία και Ασφάλιση, μη ζητήσει κανείς.

ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ τύπο θα υπολογίζονται οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και εκπαιδευτηρίων από φέτος, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης. Πάντως, δε χρειάζεται κανείς να είναι μαθηματικός, για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Στη γνωστή λογική της «απελευθέρωσης της αγοράς», κινείται η ρύθμιση. Βλέπετε, δεν τους φθάνει που αντιμετωπίζουν την Παιδεία ως αγορά, τη θέλουν και απελευθερωμένη.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ