Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Το παζάρι καλά κρατεί

Κάθε μέρα αναβάλλεται για την επόμενη η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πλέον εξελιχθεί σε ένα παζάρι θέσεων και υποψηφίων. Χτες, αναμενόταν να παρθεί απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία, κάτι που προϋποθέτει συμφωνία ως προς το ποιος θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού, αλλά και ως προς το ποιοι θα έπονται αυτού.

Νέα συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. Πάντως, οι συνεργαζόμενες με τον ΣΥΝ δυνάμεις αποδέχτηκαν την πρόταση του Ν. Κωνσταντόπουλου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γ. Βότσης, μετά και την προχτεσινή παρέμβαση του Μ. Γλέζου, ο οποίος αν και είχε αποστασιοποιηθεί από το εγχείρημα, χτες πήρε μέρος στη συνάντηση για να υπερασπιστεί την πρότασή του και ενδεχομένως να συμβάλει στη διάσωση της συνεργασίας.

Η αποδοχή της πρότασης για τον Γ. Βότση συνοδεύτηκε ωστόσο από την απαίτηση των συμμάχων του ΣΥΝ να συμπληρωθούν οι υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου από δικούς τους εκπροσώπους. Ο Γ. Μπανιάς φέρεται να διαφώνησε, επιμένοντας να είναι εκείνος ο επικεφαλής, ωστόσο δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι καταλήγουν υπέρ του Γ. Βότση. Στον ΣΥΝ πάντως έκαναν λόγο χτες για «παράλογες απαιτήσεις» εκ μέρους των υπολοίπων. Φαίνεται μάλλον δύσκολο η Κουμουνδούρου να αποδεχτεί την πρότασή τους, καθώς σ' αυτή την περίπτωση ακόμα κι αν εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, κανένας δε θα είναι στέλεχος του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ