Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας το ξανασκεφθούν

Συνέχιση της σκληρής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, περισσότερες και, ιδιαίτερα, «γνήσιες» αποκρατικοποιήσεις, μεγαλύτερη απελευθέρωση των αγορών, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τα λαϊκά στρώματα, όπως και νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο... Αυτό είναι το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, όπως το περιέγραψε ο ίδιος, μιλώντας προχτές στο συνέδριο του «Εκόνομιστ».

Με δυο λόγια, δηλαδή, η ΝΔ θα συνεχίσει, σε μεγαλύτερη έκταση και ένταση, την ίδια ακριβώς πολιτική, που εφάρμοζε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η οποία καταδικάστηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Γεγονός, το οποίο προεξοφλεί και τα αποτελέσματά της. Τα λαϊκά προβλήματα θα οξυνθούν και θα πολλαπλασιαστούν, ενώ οι λίγοι «έχοντες και κατέχοντες» θα σημειώσουν και νέα ρεκόρ συσσώρευσης κερδών.

Οι εργαζόμενοι, που ψήφισαν τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και «γυρίζουν σελίδα», ας ξανασκεφθούν την τοποθέτησή τους. Βέβαια, δεν μπορούν να πάρουν την ψήφο τους πίσω. Μπορούν, όμως, να συμβάλουν στην αντίκρουση της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής, τόσο με την ενίσχυση των γραμμών του μαζικού λαϊκού κινήματος, όσο και με την ψήφο τους στις επικείμενες ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ