Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα»!!!

Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Ποιος «Αττίλας», ποια εισβολή, ποια κατοχή; Εδώ επελαύνει το νέο!

Και δίνει εξετάσεις «ευρωπαϊσμού» δηλώνοντας τα αυτονόητα της νέας τάξης.

Οτι με μπότες χτίζεται η νέα τάξη. Οτι η συνταγματική τάξη της είναι κι αυτή παράγωγο μιας μπότας. Κι ότι όποιος επιμένει να βλέπει στην Κύπρο ή τη Θράκη, το Κόσοβο και τη Βοσνία, είναι τουλάχιστον «καχύποπτος» και «εγκλωβισμένος»!

Μόνο που ενίοτε ξεσπά σε μίσος η οργή. Και ψάχνει τότε ο ξαφνιασμένος κονδυλοφόρος για εξιλαστήριο θύμα. Για να συμμαζευτεί η οργή που φρακάρει το μαύρο χρυσό στους αγωγούς.

Μικρή αφιέρωση στο υπό την έγκριση της ΕΕ «νέο» ευρωπαϊκό κόμμα: Η σχετική με την έγκρισή του απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προβλέπει και τα εξής: «Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρίνει, κατά πλειοψηφία, ότι οι όροι πλέον δεν πληρούνται, το καταστατικό του υπό συζήτηση πολιτικού κόμματος θα σβήνεται από το αρχείο... και θα σταματά οποιαδήποτε χρηματοδότηση».

Ποιοι είναι οι όροι; Να «σέβονται τις βασικές αρχές της Ενωσης, που αφορούν την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιακές ελευθερίες και νομοθετικές ρυθμίσεις... σε συμφωνία με τη Συνθήκη και το Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ».

Οπως λέμε: «Με σημαία τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για το σοσιαλισμό»!

Τι θα δουν ακόμα τα ματάκια μας; Από κάτι τύπους που δεν κρύβουν πως βλέπουν στην... Κούβα τον εφιάλτη τους.

Είδηση: Πολωνοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι και Εσθονοί ξενοδοχοϋπάλληλοι της διευρυμένης πλέον ΕΕ προσλαμβάνονται στην Κύπρο με 200 λίρες μισθό, όταν ο αντίστοιχος μισθός της ισχύουσας εκεί σύμβασης προβλέπει 650 λίρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ