Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παχυλή» αποζημίωση

Ανακοινώθηκε τις προάλλες, και επίσημα, η αλλαγή ηγεσίας στον ΟΤΕ. Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο τραπεζίτης Παν. Βουρλούμης, ο οποίος επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντικατάσταση του Λ. Αντωνακόπουλου (πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ) που είχε διοριστεί επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Οπως ανακοινώθηκε, «ο διορισμός του κ. Παν. Βουρλούμη θα επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο», ενώ ο Λ. Αντωνακόπουλος παραμένει στο ΔΣ του ΟΤΕ ως μη εκτελεστικό μέλος.

Και μια ...λεπτομέρεια: Με την αλλαγή ηγεσίας στον ΟΤΕ, συμφωνήθηκε ότι ο Λ. Αντωνακόπουλος θα λάβει αποζημίωση περί τις 200.000 ευρώ (68,1 εκατ. δραχμές), επειδή λύθηκε πρόωρα το συμβόλαιό του!

Θυμίζουμε ότι με βάση το νόμο του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των λεγόμενων «μάνατζερ του Δημοσίου», οι διοικητές των ΔΕΚΟ δικαιούνται εξοργιστικά προκλητικές αποζημιώσεις, σε περίπτωση πρόωρης λύσης των συμβολαίων τους. Εννοείται, δε, ότι οι αποζημιώσεις αυτές διατίθενται από τα ταμεία του κράτους, δηλαδή από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ