Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Να βγει το μάτι του «μεγάλου αδελφού»!

Οι κάτοικοι της Καλογρέζας έδιωξαν κακήν κακώς τα συνεργεία που τοποθετούσαν τις κάμερες

ICON

Την αντίθεσή τους στο να ενταχθεί η περιοχή τους στον μεγάλο «Big Brother» που στήνεται σε όλο το Λεκανοπέδιο, με πρόσχημα την ασφάλεια, εξέφρασαν οι κάτοικοι της Καλογρέζας. Χτες, όταν κατάλαβαν πως συνεργείο περνούσε καλώδια για να τοποθετήσει δύο κάμερες στην περιοχή τους (στις διασταυρώσεις Ζωοδόχου Πηγής - Κασταμονής και Ζωοδόχου Πηγής - Βυζαντίου) αμέσως ξεσηκώθηκαν.

Οι υπεύθυνοι του συνεργείου υποστήριξαν πως δεν έχουν δικαίωμα οι κάτοικοι να διαφωνούν και ότι υπάρχει και έγκριση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νέας Ιωνίας Γ. Χαραλάμπους. Δεν έμειναν σ' αυτά, αλλά απείλησαν με μηνύσεις, γιατί, όπως είπαν, χάνει τσάμπα μεροκάματα ο εργολάβος όταν... παρενοχλούν!

Τελικά, το συνεργείο αναγκάστηκε να φύγει μετά απ' τις επίμονες διαμαρτυρίες. Σε επικοινωνία που είχαν οι τελευταίοι με τον υπεύθυνο Τεχνικών Εργων του δήμου, κ. Αθανασίου, αυτός τους απάντησε πως οι κάμερες τοποθετούνται για την ασφάλειά τους.

Να φύγουν οι κάμερες

Να αφαιρεθούν άμεσα οι κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν, να σταματήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση νέων και να μην επιτραπεί η παρουσία ξένων δυνάμεων ασφαλείας στη Νέα Ιωνία, ζητά από τη Δημοτική Αρχή της πόλης, με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχοντας ως αφορμή την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων και αναθέτοντας τη φύλαξη στο ΝΑΤΟ, παίρνονται καθημερινά μέτρα που υπονομεύουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Το τετράπτυχο της "ασφάλειας" των πολιτών είναι: ΝΑΤΟ - ΚΑΜΕΡΕΣ - ΧΑΦΙΕΔΕΣ - ΦΑΚΕΛΟΙ».

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι κάμερες αυτές θα παραμείνουν και μετά τους Αγώνες, για να τρομοκρατούν το λαό, με στόχο την αφαίρεση των δημοκρατικών κατακτήσεων. Επίσης, καταγγέλλεται ότι μετά από αυτές που τοποθετήθηκαν στον κόμβο Βυζαντίου και Κύμης, δύο νέες κάμερες ετοιμάζουν να εγκαταστήσουν στην Καλογρέζα. Ομως, οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν μια πρώτη απάντηση με το σταμάτημα των εργασιών.

Ετσι, η ΔΗ.Π.Ι. καλεί «όλους τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να εμποδίσουμε τη νομιμοποίηση της παρουσίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ