Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΑ; ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

«ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» (1): «Οι Τουρκοκύπριοι οργανώθηκαν κατά τη δική τους συνταγματική τάξη και ασκούν κυβερνητική εξουσία και δικαιοδοσίες εντός των συνόρων τους» (ο Ταγίπ Ερντογάν στο ΒΗΜΑ).

«ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» (2): «Η Τουρκία αναγνωρίζει και έχει διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως νόμιμο εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού λαού και αυτό θα παραμείνει αναλλοίωτο» (επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν στο ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΙ! «Δεν μπορεί επίσης να παραγνωρίζεται ότι υπάρχουν και αντιδράσεις στην προσέγγιση και στις δύο πλευρές του Αιγαίου από κάποιους καχύποπτους και επιφυλακτικούς, που μένουν αγκυλωμένοι στο παρελθόν και δε βλέπουν το μέλλον, που απαιτεί ειρήνη, προκοπή ανάπτυξη και ευημερία με συνεργασία των λαών» (το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ: «Με την επίσκεψη Ερντογάν, ενισχύονται όλα τα σκληροπυρηνικά στοιχεία της μειονότητας που καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται από το τουρκικό γενικό προξενείο Κομοτηνής, εις βάρος εκείνων των στελεχών, οι οποίοι βλέπουν το μέλλον της μειονότητας μέσα από τις διαδικασίες που προσφέρει το ελληνικό κράτος» (η επισήμανση στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΩΣ ΝΕΟ: «Μία νέα ευρωπαϊκή προσπάθεια να επανέλθει η αριστερά στο προσκήνιο, ως η ανταγωνιστική δύναμη του νεοφιλελευθερισμού και δύναμη με σοσιαλιστικό όραμα, σηματοδοτεί η ίδρυση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (το πρώτο θέμα στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ