Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Παραλήρημα υπέρ της ΕΕ

Υποταγμένος στη λογική του «ευρωμονόδρομου» ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμφανίσει την ΕΕ σαν «εγγυητή» της ασφάλειας, της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής για τους λαούς της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα μιλώντας χτες στο συνέδριο του ECONOMIST ο Γ. Παπανδρέου παίρνοντας αφορμή από τη βομβιστική επίθεση στην Καλλιθέα, θέλησε να προχωρήσει στην ανάλυση της «ευρύτερης έννοιας της ασφάλειας», όπως την αντιλαμβάνεται το κόμμα του, μέσα από την πολιτική που υπηρετεί...

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και πολύ πιο καθοριστικό ρόλο, στο να μετατρέπει την ανασφάλεια σε μια ασφαλή πορεία, να μετατρέπει παλιές συγκρούσεις σε πιθανότητες νέων μελλοντικών συμμαχιών». Αυτό ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου για να υπερασπιστεί την πρακτική της ΕΕ στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», της δημιουργίας κρίσεων και εντάσεων, των ωμών επεμβάσεων των ευρωπαίων εταίρων στη Βαλκανική τη «βάφτισε» παρέμβαση για την... ασφάλεια.

Το ΠΑΣΟΚ, δέσμιο των εντολών του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό και ενόψει των ευρωεκλογών για τον «καθοριστικό ρόλο της ΕΕ», όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου «στο να αλλάξει τις σχέσεις των λαών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε επίσης να εμφανίσει σαν «εγγυητή» για την εξάλειψη της φτώχειας, της ανισότητας και της ανεργίας την ΕΕ, ειδικότερα, όπως είπε, τώρα «με τη διεύρυνσή της». Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, αυτό θα επιτευχθεί πάντα μέσα στα πλαίσια της «λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, αλλά με ρυθμισμένες πολιτικές που θα διατηρούν την κοινωνική συνοχή»!

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου ανέδειξε σαν πρωταρχικό στόχο της ΕΕ το ρόλο της σε παγκόσμιο επίπεδο και τον οικονομικό ανταγωνισμό στο διεθνές περιβάλλον, προκειμένου, όπως είπε, «να έχει ισότιμη συζήτηση με τις ΗΠΑ».

Επίσης ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε, βέβαιος, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα διεξαχθούν υπό καθεστώς απόλυτης ασφάλειας. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει γίνει επένδυση ενός δισ. ευρώ στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και επισήμανε τη συνεισφορά και τη βούληση τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας κυβέρνησης για την επιτυχία τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ