Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ετοιμοι για μαχητικό φιλειρηνικό «παρών»

Ετοιμοι είναι οι Θεσσαλοί αγωνιστές να δώσουν μαχητικά το «παρών» τους στις πορείες ειρήνης που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή και στους τέσσερις νομούς της περιοχής. Με τη συμμετοχή τους θα στείλουν μήνυμα συνέχισης της αντιιμπεριαλιστικής τους πάλης, όπως το επιτάσσει το δίκιο και τα δικαιώματα των λαών. Κι όπως το επιβάλλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της χώρας μας, που πλήττονται βάναυσα στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπως έχει ανακοινωθεί, μάλιστα, επισήμως, από το ΝΑΤΟ και την ελληνική κυβέρνηση, τα ΑΒΑΚΣ, που θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο την περίοδο της Ολυμπιάδας, θα ενημερώνουν σχετικά το ΝΑΤΟικό Αεροπορικό Στρατηγείο, για το οποίο εντείνονται οι προετοιμασίες λειτουργίας του στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Στη Λάρισα η πορεία ειρήνης θα γίνει την Κυριακή 9 Μάη. Θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία του Τυρνάβου όπου εδρεύει και το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο και η άφιξη θα γίνει στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θ' ακολουθήσουν ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή θα γίνει και η πορεία ειρήνης στο Βόλο. Η εκκίνηση θα γίνει στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ανακασιάς, καταλήγοντας στις 8.30 μ.μ. στην παραλία της πόλης, όπου θα γίνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Και στα Τρίκαλα η πορεία ειρήνης θα γίνει την Κυριακή. Θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Πηγή και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων. Στο μεταξύ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων σήμερα, στις 9 μ.μ. η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Β. Κολοβού «Το καλοκαίρι μας προσπέρασε».

Η πορεία ειρήνης στην Καρδίτσα θα γίνει αύριο, Σάββατο, η οποία θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. από τη Μητρόπολη και θα καταλήξει στο κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ