Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αντιαμερικανικά» βασανιστήρια...

Γρηγοριάδης Κώστας

Πάλι δήλωσε παρόν το... θαύμα της ελληνικής φυλής. Ανάμεσα στους Αμερικανούς στρατιωτικούς, που είναι αναμεμειγμένοι στα βασανιστήρια Ιρακινών κρατουμένων, συμπεριλαμβάνονται και δυο αξιωματικοί ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Τόμας Πάππας, διοικητή της 205ης Ταξιαρχίας Στρατιωτικών Πληροφοριών και τον Εντουαρντ Διαμαντή, λοχαγό της 800ής Ταξιαρχίας της Στρατιωτικής Αστυνομίας. Ο τελευταίος, μάλιστα, που βρίσκεται τον καιρό αυτό στις ΗΠΑ, δήλωσε στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ότι οι έφεδροι στη διάρκεια των Σαββατοκύριακων εκπαίδευσής τους μάθαιναν «διάφορα πράγματα για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ομοφυλοφιλία».

Για να κατανοήσετε πλήρως τι υπονοεί ο συμπατριώτης μας, πάρτε υπόψη σας δυο ακόμη πράγματα: Πρώτον, δημοσίευμα του περιοδικού «Νιούσγουικ», σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται στους ανακριτές του αμερικανικού στρατού να προκαλούν «άμεσο πόνο» σ' έναν αιχμάλωτο, αλλά είναι ελεύθεροι να τον υποβάλλουν σε φόβο, ντροπή, ψυχική εξάντληση και σωματική πίεση. Και δεύτερον, τον πολύ περισσότερο αυστηρό, απ' ό,τι στις δυτικές κοινωνίες, τρόπο ζωής των μουσουλμάνων και τους σχετικούς κανόνες της ισλαμικής θρησκείας.

Κατά τ' άλλα, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντ. Ράμσφελντ, καταδίκασε σε δηλώσεις του τα βασανιστήρια, χαρακτηρίζοντάς τα, μάλιστα, «αντιαμερικανικά»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ