Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΝΓΚΛΕΪ - «ΕΞΑΡΧΕΙΑ» - ΤΑΪΒΑΝ

ΣΥΓΚΥΡΙΑ: «Οι επιθέσεις σημειώνονται σε μια ιδιαιτέρως "περίεργη" συγκυρία, κατά την οποία, σύμφωνα με άκρως ασφαλείς πληροφορίες ασκούνται εντονότατες πιέσεις για να ανέβει το κόστος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών τουλάχιστον στο 1,3 δισ. ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός 500 εκατ.). Την ίδια στιγμή επίσης εκδηλώνεται αυξημένο αμερικάνικο "ενδιαφέρον" για την πώληση νέων οπλικών συστημάτων στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας» (ο Θανάσης Αργυράκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ: «Τα σχόλια που κυριάρχησαν στην πλειονότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Καλλιθέα, καταγράφουν ένα υποδειγματικό παράδειγμα ασύμμετρου χτυπήματος» (το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΙΟΛΑΣ: «Νέα αστυνομικά μέτρα φέρνουν οι τρεις βόμβες που έβαλαν άγνωστοι έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Καλλιθέα. Τώρα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναθεωρεί επί το αυστηρότερο τα πλάνα του και ανακοινώνει τη φρούρηση περισσοτέρων στόχων ώστε να προστατευτεί το κύρος της Αστυνομίας από ενέργειες των υπολειμμάτων της τρομοκρατίας. Στα "Εξάρχεια" λοιπόν, αποδίδουν οι αστυνομικοί τις χτεσινές βόμβες» (το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ: «Ραγδαία πρώτη των τιμών εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης στην Καλλιθέα σημειώθηκε χτες στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Ρόιτερ, τα ασιατικά χρηματιστήρια ήταν ανοιχτά την ώρα της έκρηξης (...) και δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η βομβιστική επίθεση αφορούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησε κύμα πωλήσεων (...) με αποτέλεσμα ο δείκτης Χανκ Σενγκ να χάσει 147 μονάδες και να κλείσει με αρνητικό πρόσημο» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ