Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα η απόφαση για τον πρώτο του ψηφοδελτίου

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ρωτήθηκε και για τις διεργασίες στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χτες έγινε γνωστή η δυσαρέσκεια των συνεργαζόμενων με τον ΣΥΝ δυνάμεων για την πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ο Γ. Βότσης. Μάλιστα, έγινε λόγος για «ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις από την πλευρά του Συνασπισμού». Ο Ν. Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως έκανε αυτή την πρόταση με κριτήριο την ενίσχυση των ενωτικών διεργασιών, το άνοιγμα του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς και την εκλογική επιτυχία. Με ύφος που άφηνε να εννοηθούν πολλά, τόνισε ότι «με ενδιαφέρει να ακουστούν πολιτικά επιχειρήματα, που να αμφισβητούν αυτό το σκεπτικό. Που να το αρνούνται αυτό το σκεπτικό, ότι δεν είναι έτσι. Η ευκολία των χαρακτηρισμών, δεν αφορά εμένα, αν ειπώθηκαν χαρακτηρισμοί, λυπάμαι. Εκτιμώ ότι η πρόταση, την οποία εισηγήθηκα στο Συνασπισμό και εν συνεχεία στο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τεράστια δυναμική. Ο κόσμος δεν περιμένει από εμάς ασκήσεις εσωστρεφών ισορροπιών και διευθετήσεων».

Συμπλήρωσε ωστόσο πως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κοινή διακήρυξη ενόψει των εκλογών, αλλά οι διαδικασίες συνεχίζονται κι εκεί ο καθένας καταθέτει τις απόψεις του. «Από την πλευρά του Συνασπισμού - κατέληξε - καταθέσαμε με υπευθυνότητα και πολιτικό σκεπτικό μια πρόταση. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή, δεν υπάρχει αντίθετο πολιτικό σκεπτικό, απ' ότι βλέπω, δεν έχουν ακουστεί άλλες προτάσεις».

Τα λεγόμενά του ωστόσο διαψεύδονται από στελέχη του ΣΥΝ που επιμένουν ότι φυσικά και υπήρξαν άλλες προτάσεις για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα οπότε και συνεδριάζει εκ νέου η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η πρόταση για τον Γ. Μπανιά δε βρίσκει σύμφωνη μεγάλη μερίδα της ηγεσίας του ΣΥΝ, αλλά και κάποιους από τους συνεργαζόμενους. Στον ίδιο τον Συνασπισμό η πρόταση να τεθεί επικεφαλής κάποιος από τους συνεργαζόμενους υποστηρίζεται από το «αριστερό ρεύμα» που όμως δεν έχει τη δυνατότητα να την επιβάλει και δεν επιθυμεί να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο του κόμματος, πάντως γεγονός είναι ότι έχουν προκληθεί εσωκομματικές τριβές που ενδεχομένως να εκδηλωθούν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ