Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βόμβες, γεύμα και συμπτώσεις...

«

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη», λέει η λαϊκή παροιμία. Καλό είναι, βέβαια, να μην εφαρμόζεται με υπερβολή, γιατί η βαρυστομαχιά που προκαλείται δε θεραπεύεται, όση σόδα κι αν πιεις. Γεύματα εργασίας είχε και θα έχει στις ΗΠΑ για θέματα Ολυμπιακής ασφάλειας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης. Οι φιλοξενούντες, Κοντολίζα Ράις και Ρίτσαρντ Αρμιταζ, ετοίμασαν και το μενού. Βέβαια, δεν πρόκειται για αληθινούς μαγείρους, αφού η πρώτη είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζ. Ο. Μπους, ενώ ο δεύτερος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ξέρουν, όμως, από «μαγειρική». Το ...ορεκτικό είχαν φροντίσει να το «σερβίρουν» πριν από την επίσκεψη. Ηταν η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία. Σ' αυτήν γινόταν λόγος για αριστερή τρομοκρατία στην Ελλάδα και την παρατεταμένη φύση της. Εκφραζόταν, μάλιστα, η ανησυχία και η εκτίμηση των ΗΠΑ ότι «θα υπάρξουν συχνές αντιαμερικανικές διαδηλώσεις», κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ...κατάλληλη στιγμή, που ο Γ. Βουλγαράκης διεξήγαγε τις συναντήσεις με τους Αμερικανούς επισήμους, στα πλαίσια της πολιτικής των ευχαριστιών για την κατανόηση των μεγάλων προσπαθειών που έχει καταβάλει η χώρα στην πάταξη της τρομοκρατίας, έσκασαν οι βόμβες στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας και η «μουσική» τους ακούστηκε μέχρι την Ουάσιγκτον, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα στα εργασιακά δείπνα. Διαβολική σύμπτωση; Πάντως, μια η σύμπτωση, μια η ...δημοσιογραφική διαίσθηση και να! Μόλις 1,5 ώρα μετά τις εκρήξεις, έγινε πρώτο θέμα σε εφημερίδες, ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικούς σταθμούς παγκόσμια!!!

«

Θέλεις κάτι και το περιμένεις ασμένως», σχολίασε προχτές κυβερνητικός παράγοντας τη στάση των διεθνών ΜΜΕ, που έπεσαν με τα ...μούτρα πάνω στην αναπάντεχη (;) είδηση. Τι δεν ακούστηκε και τι δε γράφτηκε... Ολα συγκλίνανε στην ανάγκη να παρθούν κι άλλα μέτρα κατά της τρομοκρατίας. Σαν να μη φτάνουν τα 650 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν και θα δαπανηθούν, οι κάμερες που θα στηθούν σε δεκάδες σημεία της Αττικής για παρακολούθηση της καθημερινότητας των πολιτών, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι 50.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και σεκιουριτάδες, που θα κινητοποιηθούν για την ασφάλεια(;) της Ολυμπιάδας. Μιας «ασφάλειας», που το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε με συνέπεια, δημιουργώντας τον «τρομονόμο», υπογράφοντας τις συμφωνίες αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την έμπνευση των μέτρων περιορισμού των διαδηλώσεων, την αναθεώρηση του εγχώριου στρατιωτικού δόγματος και την προσαρμογή του στο αμερικανοΝΑΤΟικό «αντιτρομοκρατικό» πολεμικό δόγμα και άλλα πολλά, η εφαρμογή των οποίων συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι υπερατλαντικοί συνδαιτυμόνες, όμως, φαίνεται, έχουν κι άλλα στην «κουζίνα» τους, αφού εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα σκάνε βόμβες κάθε βδομάδα στη χώρα μας. «Φρόνιμοι» οι Αμερικανοί ...σύμμαχοι «μαγειρεύουν» από πριν. Κρατούν ανοιχτό το θέμα της λεγόμενης τρομοκρατίας για να το χρησιμοποιούν όταν και όποτε θέλουν. Ολα αυτά βάζουν στο στόχαστρο τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η δημιουργία του αυταρχικού πλαισίου συνεχίζεται. Μπροστά σ' αυτόν τον κατήφορο, ο μόνος δρόμος για κάθε προοδευτικό άνθρωπο είναι η αντίσταση για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών κατακτήσεων.


Γιώργος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ