Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης

Στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης σε διάφορες περιοχές, δήμους, συνοικίες και τόπους δουλιάς. Η συμμετοχή δίνει βάσιμες ελπίδες για νέα συσπείρωση στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, στις Επιτροπές Ειρήνης. Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή στο γήπεδο Χαλανδρίου (οδός Καρελλά), στις 12 το μεσημέρι, αθλητική εκδήλωση με θέμα: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Στην εκδήλωση συμπεριλαμβάνονται αγώνας μπάσκετ των ομάδων 3ου και 7ου Γυμνασίου και ομιλία από τον Γιαν. Δούρο, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη των περιοχών Γκύζη και Πολυγώνου διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (οδός Νικηφόρου Λύτρα 26), εκδήλωση με θέμα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Θα μιλήσει ο Νίκος Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και της Παλαιστινιακής Κοινότητας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Ανδρέα, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ενωση - Ιμπεριαλισμός - Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς στην Κύπρο, στην Κούβα, στην Παλαιστίνη».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει εκδήλωση με τα εξής θέματα:

  • ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» και ΝΑΤΟ, με ομιλητή τον Δημήτρη Καλτσώνη, δρ Νομικής.
  • ΑΙΓΑΙΟ - ΚΥΠΡΟΣ με ομιλητή τον Μιχάλη Σοφικίτη, ταξίαρχο ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Σάββατο 8 Μάη στην πλατεία Δημαρχείου στις 7.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά και χορωδίες.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, σε συνεργασία με το Δήμο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νεολαίας, στο Πάρκο Σελεπίτσαρι, διοργανώνει:

  • Σήμερα, Παρασκευή στο περίπτερό της, από τις 6.30 μ.μ. οι μαθητές των σχολείων ζωγραφίζουν για τα παιδιά του Ιράκ και της Παλαιστίνης.
  • Αύριο, Σάββατο 8 Μάη στις 8 μ.μ., στον ίδιο χώρο, θα χαιρετίσει αντιπροσωπεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

-- Στη Δραπετσώνα, αύριο, Σάββατο 8 Μάη πραγματοποιείται εκδήλωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης με θέμα: «Οι επιπτώσεις του πολέμου στον πολιτισμό», με ομιλητή τον Κώστα Καζάκο. Θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα της Ενωσης Ποντίων Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πειραιά. Θα γίνει έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ