Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΚΥΠΡΟΣ
Προετοιμασίες των κομμάτων για τις τελικές αποφάσεις

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ θα καταρτίσει την πρότασή της, την οποία θα στείλει σε παγκύπρια συνδιάσκεψη την Τετάρτη, 14 Απριλίου. Τη διαδικασία ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά το πέρας σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα διαβουλευτεί και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τα συνεργαζόμενα στην κυβέρνηση κόμματα προτού ληφθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις, «χωρίς αυτό να υπονοεί ότι το κάθε κόμμα δεν είναι ελεύθερο να μελετήσει σε βάθος με σύνεση και ψυχραιμία το σχέδιο, λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες υπόψη, και να πάρει αποφάσεις». «Πρόκειται για την τύχη του λαού μας και δεν πρέπει να παίρνουμε αυθόρμητες, αυθαίρετες και απροβλημάτιστες αποφάσεις και θέσεις. Εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξει μια συγχορδία πιέσεων και καταπιέσεων», ανέφερε.

Το Εκτελεστικό Γραφείο και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ συνέρχονται σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε κοινή συνεδρία, υπό τον πρόεδρο του Κόμματος, Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο. Στη συνεδρία θα προγραμματιστεί η διαδικασία για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων του κόμματος επί του «σχεδίου Ανάν». Σύμφωνα με ανακοίνωση, αναμένεται ότι θα προγραμματιστεί συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής στις αμέσως επόμενες μέρες.

Χτες συνήλθε σε ειδική συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της Λουκέρνης από τον πρόεδρο του Κόμματος Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του, απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι το τελικό, πέμπτο «σχέδιο Ανάν», είναι χειρότερο από το τρίτο, λέγοντας ότι περιέχει, πέραν των αρνητικών, αρκετές βελτιώσεις

Χτες, επίσης, συνεδρίασε το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, που ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κινήματος Γιαννάκη Ομήρου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Ενωμένων Δημοκρατών συνήλθε και αυτή χτες το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρία και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του Γιώργο Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου δήλωσε ότι η απόφαση έναντι του «σχεδίου Ανάν» πρέπει να ληφθεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο «όχι». Ο κ. Βασιλείου παραδέχτηκε ότι το «σχέδιο Ανάν» περιέχει αρνητικά σημεία, αλλά και αρκετά πλεονεκτήματα.

Οι Νέοι Ορίζοντες πραγματοποιούν σήμερα έκτακτο παγκύπριο συνέδριο. Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κουτσού δήλωσε ότι στόχος του συνεδρίου είναι να περάσει το μήνυμα ενός ισχυρού «όχι», προκειμένου ο κυπριακός λαός να απεγκλωβιστεί από τη λογική του «σχεδίου Ανάν». Ο κ. Κουτσού δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η πλειοψηφία του κόσμου θα τοποθετηθεί αρνητικά ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Η πολιτική επιτροπή των Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών συνέχισε χτες το απόγευμα τη συζήτηση πάνω στο κρίσιμο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ