Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ: «Η αίσθηση που έχει η αμερικανική πλευρά μετά το τηλεφώνημα είναι ότι ο κ. Καραμανλής στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου θα "προσπαθήσει" να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της Λευκωσίας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών ήταν να υπάρξει συνεργασία, ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα οδηγήσει στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου την 1η Μαΐου στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (ο Δ.Γ. Απόκης από την Ουάσιγκτον για το τηλεφώνημα Μπους, στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟ: «Η γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας δε θα επιτρέψει ποτέ στον Τάσο Παπαδόπουλο ή τους επιγόνους του να πάρουν τη ρεβάνς του 1974 με μια συμφωνία που να ευνοεί τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων» (ο Δ. Μητρόπουλος στα «ΝΕΑ»).

Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ: «Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες χαρακτήρισαν χτες απόλυτα ικανοποιητικό και πλήρως συμβατό προς το κοινοτικό κεκτημένο το Σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού και κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πολιτικές ηγεσίες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να επικρατήσει το "ναι" στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου» (η ανταπόκριση επίσης στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΠΑΤΣΙΜΠΑΝΟ: «Αισθάνεται δικαιωμένη η ηγεσία του ΚΚΕ, γιατί σε ευθεία αντίθεση με οποιαδήποτε διεθνιστική λογική, αντιπαραθέτει το μέλλον των δύο κυπριακών κοινοτήτων υποστηρίζοντας επί της ουσίας στενά εθνικά συμφέροντα υπό τον μανδύα ενός παρωχημένου αντιιμπεριαλισμού;» (Νίκος Βούτσης μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ