Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ΣΥΝ προκαλεί

Είναι πασιφανές ότι ο ΣΥΝ βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Η πολιτική του απέναντι στο «σχέδιο Ανάν» αποκαλύφθηκε ως, τουλάχιστον, αδιέξοδη. Θα ήταν, αν μη τι άλλο, τίμιο, έστω και τούτη τη στιγμή, να ομολογούσαν το εξής απλό: «Κάναμε λάθος»... Αντί γι' αυτό, ο ΣΥΝ εξακολουθεί να βάζει πλάτη στο «σχέδιο Ανάν», επιμένοντας στην τακτική της παραποίησης των θέσεων του ΚΚΕ. Το ίδιο είχαν πράξει το 2002, όταν ο Λ. Κύρκος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το ΚΚΕ - λόγω της απόρριψης του «σχεδίου Ανάν» - για «εθνικισμό» και σύμπλευση με τη... «Χρυσή Αυγή»!!!

Με χτεσινό άρθρο στην «Αυγή» ο κ.Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, υποτίθεται πως «απαντά» στην υπεύθυνη κριτική του ΠΓ του ΚΚΕ για το αναντίρρητο γεγονός ότι ο ΣΥΝ αποδέχτηκε ως βάση το «σχέδιο Ανάν» και ως εκ τούτου αποπροσανατόλισε το λαό και έδωσε εξ αντικειμένου χείρα βοηθείας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Ο κ. Βούτσης, λοιπόν, επιδιώκοντας να συγκαλύψει τις ευθύνες του ΣΥΝ, όχι μόνο κατηγορεί το ΚΚΕ πως δε διευκολύνει τη «συνεννόηση της Αριστεράς», λες και φταίει το ΚΚΕ που αντιτάσσεται στα ευρω-ατλαντικά σχέδια για την Κύπρο, και όχι ο ΣΥΝ που τα στηρίζει (!), επιμένει να κατηγορεί το ΚΚΕ, γιατί αντιτάχθηκε στη διεύρυνση της ΕΕ, ενώ ουδείς αρνείται το ρόλο της ΕΕ ως οργανισμού (ευρω)διχοτόμησης της Κύπρου (!), προσπαθεί να διασπείρει εντυπώσεις για τις σχέσεις του ΚΚΕ με το ΑΚΕΛ, «λησμονώντας» τη δημόσια τοποθέτηση του ΑΚΕΛ για τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού με τη στάση του στο «σχέδιο Ανάν», την ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη - και όχι μόνο - πίεζε αφόρητα την κυπριακή κυβέρνηση. Αλλά, το χειρότερο είναι ότι ο κ.Βούτσης επανέρχεται στη σπέκουλα περί... εθνικιστικού ΚΚΕ, παραχαράσσοντας τις θέσεις του Κόμματος και αποδίδοντάς του θέσεις που δεν έχει! Συγκεκριμένα: Καταφέρεται στην «αντιδιεθνιστική λογική» του ΚΚΕ, διότι - όπως ισχυρίζεται - πίσω από έναν «παρωχημένο αντιιμπεριαλισμό(...) αντιπαραθέτει το μέλλον των δύο κυπριακών κοινοτήτων, υποστηρίζοντας επί της ουσίας στενά εθνικά συμφέροντα» (όλα αυτά το... ΚΚΕ)!!!

Εδώ πια οι κύριοι του ΣΥΝ ας διαλέξουν: Είναι αφελείς ή πολιτικά ανέντιμοι; Τι λέει το ΚΚΕ; Η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι μια λύση δίκαιη, μια λύση βιώσιμη και λειτουργική. Και αυτή βρίσκεται σε μια Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, δικοινοτική διζωνική, κοινή πατρίδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένους στρατούς και βάσεις, χωρίς ξένους «εγγυητές» και «προστάτες». Μόνη αποδεκτή λύση είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και των συμφωνιών Κορυφής 1977 - '79. Με αυτά τα κριτήρια πρέπει να κριθεί το «σχέδιο Ανάν». Αυτά είναι τα διεθνιστικά και συνάμα πατριωτικά κριτήρια που απαιτείται να τεθούν. Οποιος έχει στοιχειωδώς διαβάσει το αμερικανόπνευστο «σχέδιο Ανάν», μόνο μία απάντηση μπορεί να δώσει: «Οχι»! Το «σχέδιο Ανάν» είναι άδικο και διχαστικό, παράγοντας ανωμαλίας και νέων περιπετειών για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Αυτός είναι ο γνήσιος διεθνισμός. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκδήλωση ενός ιδιότυπου «κοσμοπολιτισμού», στήριξης του ιμπεριαλισμού, και μια «ντροπαλή» προαναγγελία ενός νέου «ναι» του ΣΥΝ στο «σχέδιο Ανάν».


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ