Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχία για την επέκταση της Βάσης της Σούδας

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση ανέπτυξε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Σούδας για την επέκταση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στην περιοχή, μετέφερε χτες στην αίθουσα της Βουλής, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση του Κόμματος στην εξέλιξη αυτή.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως απόλυτα αναγκαία η οικοδόμηση κτιρίων στη βάση. «Το μεικτό κέντρο επιχειρήσεων έχει ως αποστολή την επιτήρηση της περιοχής της προβλήτας Κ14 οσάκις καταπλέει αμερικανικό πλοίο και στεγάζεται σε πρόχειρη λυόμενη κατασκευή» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Διευκρίνισε επίσης ότι «το εν λόγω έργο δε σχετίζεται με την ασφάλεια της περιοχής κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εφόσον η υλοποίησή του - αν εγκριθεί - θα ολοκληρωθεί το 2007» καθώς και ότι «θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από κονδύλια του αμερικανικού ναυτικού».

«Θέλετε να μας πείσετε ότι μία ΝΑΤΟική Βάση χωρίς την οποία δε θα γινόταν ο πόλεμος στο Ιράκ, δηλαδή μία βάση που εξυπηρέτησε 196 πλοία από τα οποία 2 αεροπλανοφόρα, 16 υποβρύχια μεταξύ αυτών και πυρηνοκίνητα, 56 φρεγάτες, μία Βάση από την οποία πέρασαν 5.700 αεροσκάφη, 3.963 μεταφορικά και 307 μαχητικά είναι σε προκάτ κατασκευή, σε λυόμενο, σε παράγκα;», αναρωτήθηκε παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη. Σημείωσε ότι τώρα έρχεται «το ελληνικό δημόσιο να πει "εντάξει βάλτε εσείς τα 3 εκατομμύρια δολάρια ως καλοί εργολάβοι" με τη συμφωνία ούτε ένα μεροκάματο να μπορεί να γίνει από Ελληνα».


Καταλήγοντας η Λιάνα Κανέλλη τόνισε προς τον αρμόδιο υφυπουργό πως «για τρία ψωροεκατομμύρια δολάρια θα τους δώσετε την άδεια να επεκταθούν, για να προσέχουν αυτή τη δύναμη πυρός και να μη ζουν οι δυστυχείς Αμερικανοί στο λυόμενο, στην Κ14; Δε φθάνει που έχουμε παραχωρήσει μια ολόκληρη έκταση στη Σούδα συμμετέχοντας διά της Σούδας στην τραγική μοίρα των λαών της περιοχής, τώρα θα τους δώσουμε και τη δυνατότητα να φτιάξουν και πισίνα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ