Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Τα πρωτοσέλιδα στη Λευκωσία

-- Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Φερχόιγκεν: "Ναι" ή "όχι" τώρα», πως για πρώτη φορά ο Επίτροπος της ΕΕ εμφανίστηκε τόσο θυμωμένος, και αυστηρός.

-- «Η Μάχη» κυκλοφορεί με την πρώτη της σελίδα ολόμαυρη με ένα τεράστιο «Οχι» στη μέση και από κάτω τη φωτογραφία του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου και τη λεζάντα «... καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Στο κύριό της θέμα με τον τίτλο «Προλειαίνει το ΟΧΙ», γράφει πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ετοιμάζει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.

-- Ο «Πολίτης» έχει τίτλο «Ανέβαλε το Οχι» για τις χτεσινές δηλώσεις Παπαδόπουλου.

-- «Η Σημερινή» από την άλλη δίνει «Μήνυμα Οχι από Τάσο».

-- «Ο Φιλελεύθερος» «Αλλαγές από το παράθυρο» γιατί τα Ηνωμένα Εθνη συμπεριέλαβαν στο τελικό σχέδιο Ανάν μια σημαντική προσθήκη μετά από παρέμβαση της Αγκυρας την τελευταία στιγμή και μετά την ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για τις αλλαγές. Η προσθήκη αυτή αφορά την προσαρμογή της λύσης στο πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, κάτι που ανοίγει το δρόμο για νέο πρωτόκολλο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

- Το πρωτοσέλιδο της «Χαραυγής» έχει τίτλο «Τήρησα τη δέσμευσή μου», όπως διαβεβαίωσε χτες ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τον κυπριακό λαό.

-- Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τον τίτλο «Είναι λάθος άλλων και όχι δικό μου» γράφει στο κύριο θέμα της πως ο κ. Παπαδόπουλος επιρρίπτει το φταίξιμο για την αποτυχία των συνομιλιών του Μπούργκενστοκ στις τουρκικές απαιτήσεις και στις έξωθεν πιέσεις.

-- Τέλος, η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα «The Cyprus Weekly» έχει τίτλο «Τελευταία ευκαιρία προειδοποιεί ο Ανάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ