Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αθώοι συνειρμοί

Πώς διαμορφώνεται η συνείδηση; Μια τυχαία χτεσινή σελίδα «έγκυρης» εφημερίδας το μαρτυρά: Εξάστηλος τίτλος: «"Να περιμένετε κι άλλα φονικά" - Οι Ιρακινοί απειλούν, καθώς οι Αμερικανοί παρακολουθούν συγκλονισμένη τη φρίκη». Δεύτερο θέμα στην ίδια σελίδα, επίσης, εξάστηλο: «Συντονισμένες επιδρομές σε πέντε κράτη εναντίον Τούρκων ακροαριστερών ανταρτών». Κατανοητός ο συνειρμός με τον πρώτο τίτλο: Τους κυνηγάμε, πριν κάνουν το φονικό.

Ποιους κυνηγάμε; «Η DHKP-C τάσσεται εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του τουρκικού κατεστημένου». Το ρεπορτάζ κλείνει με την «άσχετη» είδηση ότι τρεις παγιδευμένες επιστολές εντοπίστηκαν στην Ισπανία.

Στη βάση της σελίδας, είναι σε πλαίσιο η «αθώα» είδηση: «Συνελήφθη 30χρονος Κούρδος στη Δράμα». Ενα σχετικά ουδέτερο ρεπορτάζ υπονοεί πως κι αυτός ένας ακόμη τρομοκράτης είναι. Μόνο που αυτός είναι ο Ταϊλάν, που μένει στην Ελλάδα εφτά χρόνια και συμμετέχει δραστήρια στο κίνημα αλληλεγγύης.

Η αγχόνη έχει ήδη στηθεί. Και η συνείδηση είναι έτοιμη να το δεχτεί. Ολα αυτά σε μια μόνο σελίδα, με τρία, υποτίθεται, διαφορετικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ