Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάστηκε ο Σινάν

Με φόντο το πανευρωπαϊκό «κυνήγι τρομοκρατών», στο οποίο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές, δικάστηκε χτες ο «τρομοκράτης», κατά τις γερμανικές αρχές, με τη συναίνεση και της ελληνικής, Μποζκούρτ Σινάν. Μαζί του, στο εδώλιο κάθισαν και οι τρεις Κούρδοι συναγωνιστές του, πρώην απεργοί πείνας στην Τουρκία. Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις Κούρδοι, που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας, καταδικάστηκαν σε 10 μέρες φυλάκιση, αλλά αναμένεται να αποφυλακιστούν, αφού πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Από την άλλη, ο Σινάν καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για διευκόλυνση διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ σε 10 μέρες περίπου θα γίνει γνωστή και η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σχετικά με το αίτημα των γερμανικών αρχών για την έκδοσή του.

Μετά την είδηση της σύλληψής του ως τρομοκράτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, έκανε σχετικό διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα, ο οποίος του τόνισε πως θα κάνει έρευνα επί του θέματος σε βάθος. Παράλληλα, πλήθος φορέων, οργανώσεων και σωματείων εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή του. Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Ως επιεικώς περίεργο, πάντως, μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Σινάν πριν έξι μήνες ανανέωσε το διαβατήριο του στο γερμανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει καμία ενόχληση, από τη στιγμή που υπήρχε ένταλμα σύλληψής του από τις γερμανικές αρχές εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ