Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προπαγανδιστής του «ναι»

Φανατικός υπερασπιστής του σχεδίου Ανάν ο Κ. Μητσοτάκης, περιφέρεται στα κανάλια προπαγανδίζοντας με πάθος υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Χρησιμοποιώντας μονοδιάστατα και πολλές φορές ανυπόστατα επιχειρήματα και χωρίς να διστάσει να φτάσει στην κινδυνολογία, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις και στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων καλώντας τα διαρκώς να πάρουν θέση. «Το σχέδιο Ανάν στην τελική του μορφή περιέχει πάρα πολλά στοιχεία τα οποία είναι θετικά για μας», ισχυρίστηκε μιλώντας χτες στο «Φλας», υποστηρίζοντας ότι τα ουσιώδη αιτήματα που υποβλήθηκαν από κυπριακής πλευράς για τη λειτουργικότητα έγιναν δεκτά. Επίσης, όπως είπε, έγινε δεκτό «το βασικό αίτημα της ελληνικής πλευράς που ήταν και αίτημα της ελληνικής κυβερνήσεως ανυποχώρητο, να μην υπάρχουν μόνιμες παρεκκλίσεις από το κεκτημένο το ευρωπαϊκό», εννοώντας ότι το μετά τα 15 χρόνια θα ισχύσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην Κύπρο. Αναμασώντας τα περί «δυναμικής» που θα δήθεν θα υπάρξει με την ένταξη στην ΕΕ, είπε ότι «η Ευρώπη θα περάσει οδοστρωτήρας από πάνω και θα τα καθαρίσει όλα, όλες τις εκκρεμότητες που έχουμε»!

Συνεχίζοντας την απαρίθμηση των πλεονεκτημάτων του «ναι», ανέφερε ότι «θα γυρίσουν πίσω 100 χιλιάδες πρόσφυγες» και οι υπόλοιποι που δε θα γυρίσουν «θα έχουν δικαίωμα δεύτερης κατοικίας, θα έχουν δικαίωμα να μένουν 5 μήνες το χρόνο εκεί και θα αποζημιωθούν έστω με ομόλογα για τις περιουσίες τους».

Αντίθετα, περιέγραψε με μελανά χρώματα το μέλλον στην περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το σχέδιο Ανάν στα δημοψηφίσματα. Αυτό «σημαίνει ότι θα διχοτομηθεί η Κύπρος και θα αναγνωριστεί αργά ή γρήγορα η Βόρειος Κύπρος ανεξάρτητο κράτος και θα έχουμε χάσει και το εδαφικό και θα έχουμε χάσει και τα αβγά και τα πασχάλια», είπε χαρακτηριστικά. Αναρωτήθηκε ακόμα «πώς είναι δυνατόν να συνεχίσουμε τον αγώνα εμείς υπέρ της Κύπρου, όταν το βασικό μας επιχείρημα σήμερα που ζητούμε εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και ζητούμε εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τώρα αυτό το λένε οι Τούρκοι; Οι Τούρκοι θα έχουν τα αιτήματά μας, εμείς τι θα λέμε;». Παράλληλα ζήτησε από τα κόμματα να πάρουν θέση πριν τα δημοψηφίσματα γιατί «δεν επιτρέπεται κανείς να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ