Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... συμβασιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ «ξεπροβάλλει» σιγά σιγά το μέγεθος της απάτης που λέγεται «Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους του δημοσίου». Κριτήριο θα είναι η «βιωσιμότητα του φορέα» είπε χτες ο Προκόπης Παυλόπουλος και άπαντες οι υποψιασμένοι κατάλαβαν.

Μήπως ξέρετε εσείς κάποιον δημόσιο φορέα, που να αναγνωρίζει η κυβέρνηση ως «βιώσιμο»; «Προβληματικούς» τους ανεβάζει, «σπάταλους» τους κατεβάζει και έχει θέσει σαν πρώτη προτεραιότητα το «νοικοκύρεμά» τους, αν όχι την ιδιωτικοποίησή τους.

Το μόνο στο οποίο οι κυβερνώντες δεν «κάνουν πίσω» είναι η σύνδεση των υποτιθέμενων προσλήψεων με τις ευρωεκλογές. Οπως μας έχουν πει πολλάκις, το Προεδρικό Διάταγμα θα εκδοθεί στο τέλος του Μάη (βάλε μέσα Ιούνη δηλαδή).

Τελικά η εκμετάλλευση της αγωνίας αυτών των ανθρώπων αναδεικνύεται σε... διακομματική αξία. Θαυμάσιο «εργαλείο» εκβιασμών, εκμαυλισμού και εξαγοράς.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ εγκαθίστανται στην Αλβανία ΝΑΤΟικές δυνάμεις με τη διμερή συμφωνία που υπεγράφη. Κατά πώς φαίνεται στους καιρούς μας, οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βαλκανική χώρα.

Φυσικά όλα αυτά για την ασφάλεια, την ειρήνη και την ησυχία μας. Δεν μπαίνουν στον κόπο, βέβαια, να μας εξηγήσουν γιατί τα Βαλκάνια έχουν καταλήξει μια από τις πλέον ταραγμένες περιοχές του πλανήτη...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα διαλύσει τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα. Το... άλλο, με τον Τοτό το ξέρετε;

Μάλλον, ότι θα διαλύσει τους μηχανισμούς των εσωκομματικών του αντιπάλων και, κυρίως, οτιδήποτε δεν ελέγχει, εννοεί. Ετσι θα μείνει μόνο ο δικός του, διανθισμένος με τα γνωστά «λουλούδια» της κεντροαριστεράς και του νεοφιλελευθερισμού.

Να πιστέψουμε, δηλαδή, πως ένας αρχηγός κόμματος, που ανέλαβε με μυστική συμφωνία μηχανισμών, μέσα στο κατακαλόκαιρο, είναι σήμερα πολέμιος των κομματικών κατεστημένων; Αν τα δέχονται αυτά στο ΠΑΣΟΚ... βοήθειά τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ