Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Βλέπει και θετικά στοιχεία στο «σχέδιο»

Στη γραμμή ότι στο «σχέδιο Ανάν» υπάρχουν και υπέρ και κατά κινήθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος.

«Η δική μας θέση, είπε, είναι ότι οφείλουμε να μελετήσουμε ψύχραιμα τα υπέρ και τα κατά στη δυναμική των εξελίξεων. Υπάρχουν και κατά, υπάρχουν και υπέρ. Δεν είναι θέμα να τα ζυγίσουμε, είναι θέμα ποιο πολιτικό περιεχόμενο έχουν και ποια δυναμική απελευθερώνουν».

Τόνισε ότι «ούτε οι ωραιοποιήσεις, ούτε οι καταστροφολογίες βοηθάνε. Πρέπει να εκτιμήσουμε όλα τα στοιχεία μιας λύσης που εξαρχής γνωρίζουμε ότι θα είναι και δύσκολη και επώδυνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπερασπίστηκε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, λέγοντας ότι «αυτήν την επιλογή εμείς την είχαμε από την αρχή στηρίξει εκτιμώντας ότι η ενταξιακή πορεία θα λειτουργούσε ως καταλύτης και για τη λύση του προβλήματος». Υπερασπίστηκε, επίσης, τη θέση του κόμματός του για αποδοχή του «σχεδίου Ανάν» ως βάση για συζήτηση, επικαλούμενος το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, είχε ανάλογη θέση. Για την τελική θέση του ΣΥΝ είπε ότι θα ληφθεί πολύ σοβαρά υποψη «η θέση της Κυπριακής Αριστεράς» και ανέφερε ότι «η αριστερά πρέπει να προσεγγίζει το Κυπριακό με έναν πιο σφαιρικό τρόπο, με μια όχι εθνοκεντρική αντίληψη, αλλά με πιο ευρωκεντρική αντίληψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ