Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η γενιά της Αντίστασης στηρίζει ΚΚΕ

«Εμείς οι ανάπηροι εθελοντές της Εθνικής Αντίστασης, γαλουχημένοι με τα ιδανικά και τις αρχές του ηρωικού ΚΚΕ, που στάθηκε πρωτεργάτης και καθοδηγητής του ανεπανάληπτου απελευθερωτικού αγώνα της αντίστασης, που δεν έχουμε προσκυνήσει κανέναν μέχρι τώρα, δηλώνουμε πως στηρίζουμε το κόμμα, που για 80 χρόνια αγωνίζεται για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία». Τα παραπάνω υπογραμμίζουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, πρόεδροι αντιστασιακών οργανώσεων.

Στη διακήρυξή τους ανακοινώνουν την απόφασή τους να πάψουν να είναι όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων και να ρίξουν ψήφο στο ΚΚΕ, καταψηφίζοντας ταυτόχρονα την ακατάσχετη υποσχεσιολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Καταλήγοντας, αφού αναφέρουν τα προβλήματά τους, που αφορούν στη μη πάντα δυνατή πρόσβασή τους για περίθαλψη στα κρατικά νοσοκομεία, στο πενιχρό επίδομα για τους ανάπηρους του εμφυλίου και του αντιδικτατορικού αγώνα, στο βαθμό του επιλοχία που κόπηκε επί υπουργίας Τσοβόλα κ. ά., καταγγέλλουν την πολιτική που οδήγησε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και που σχεδιάζει αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και υπογραμμίζουν: «Ξέρουμε καλά ποιο κόμμα αγωνίζεται πάντα στο πλευρό μας, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας. Γι' αυτό δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ψηφίζουμε ΚΚΕ».

Το κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω:

ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΗΛ. πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Μαγνησίας

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Κ. πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Λάρισας

ΒΑΣΔΕΚΗΣ Γ. πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Φωκίδας

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛ. πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Βέροιας

ΠΙΛΑΤΟΣ ΕΥΑ. πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Φθιώτιδας

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ Γ. πρόεδρος ΕΣΑΘΕΑ Αθήνας

ΖΑΛΟΥΜΗΣ Β. πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Αλβανίας '40-'41 και εντεύθεν

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ Μ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ