Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υψώθηκαν τα κόκκινα λάβαρα στην ακριτική Φλώρινα

Στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε ο Ηλίας Θερμός, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ξεπεραστεί με την ψήφο του λαού, στις 9 του Απρίλη, η μεγάλη πολιτική κρίση στην οποία έχει ρίξει τη χώρα ο δικομματισμός από το 1981 και εδώ. Και να αποκτήσει ο λαός ταξικό κριτήριο, γιατί χωρίς ταξική συνειδητοποίηση, καμιά κοινωνία δεν έχει μέλλον». Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε στην προεκλογική συγκέντρωση της Φλώρινας χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Ηλίας Θερμός υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Στην κεντρική πλατεία της ακριτικής Φλώρινας υψώθηκαν τα κόκκινα λάβαρα και ακούστηκε βροντερά η φωνή του ΚΚΕ στην προεκλογική συγκέντρωση, που αποτέλεσε ένα δυνατό κάλεσμα στην αφύπνιση συνειδήσεων, κάλεσμα για τη λαϊκή αντεπίθεση. Μια συγκέντρωση που αποτέλεσε ηχηρό σάλπισμα αντίστασης. Από νωρίς τα μεγάφωνα με την επαναστατική λαϊκή μουσική και τα αγωνιστικά συνθήματα είχαν δημιουργήσει γιορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Ο Ηλίας Θερμός στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι χρειάζεται - όπως είπε - «μια οργανωμένη δύναμη αντίστασης, για να μπορέσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και όλου του λαού, που καταπατούνται βάναυσα από την άρχουσα τάξη». Υπογράμμισε, ιδιαίτερα, τα πιεστικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που τον οδηγούν σε συρρίκνωση ως αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση. «Οι πολιτικές αυτές οδηγούν στο ξεκλήρισμα του ελληνικού αγροτικού πληθυσμού, στη μείωση της γεωργικής μας παραγωγής και τη μετατροπή των αγροτών μας σε ανέργους των πόλεων. Η αποδιοργάνωση εξάλλου της βιομηχανίας με τις ευρείας κλίμακας αποκρατικοποιήσεις, που θα ενταθούν μετά την ένταξη στην ΟΝΕ και η λεγόμενη διεθνοποίηση της οικονομίας, οδηγούν σε διάλυση του κεντρικού ιστού της ελληνικής παραγωγής», σημείωσε ο Η. Θερμός. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως «για να βαθύνει η δημοκρατία στην Ελλάδα, για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του λαού, πρέπει να δυναμώσει παραπέρα ο πρωτοποριακός και ο συσπειρωτικός ρόλος του ΚΚΕ».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό, Γιώργος Μούλης, που κάλεσε τον κόσμο στις επόμενες 9 μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές να «βγάλει φτερά στα πόδια του. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να δώσει όλες τις δυνάμεις του για να φτάσει η φωνή του Κόμματος όσο πιο πλατιά γίνεται για να δημιουργηθεί το ρήγμα που θα σπάσει το δικομματισμό και θα συμβάλει στην οικοδόμηση του αντίπαλου δέους, του Λαϊκού Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ