Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7637

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ
Οργιο ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑΣ και ψευτιάς

Σε όργιο ψευδολογίας και εντυπωσιοθηρίας προχώρησε χτες ο Κ. Σημίτης, ρίχνοντας -όπως φαίνεται- τα «ρέστα» της κυβερνητικής δημαγωγίας στην προεκλογική μάχη. Κι ενώ, ο πρωθυπουργός σκόρπιζε απλόχερα υποσχέσεις και... εγγυήσεις, για μελλοντικές, μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, διασφάλιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κλπ., κλπ., την ίδια στιγμή, η αλήθεια, για τη λαίλαπα που ετοιμάζουν τα επιτελεία του δικομματισμού -μαζί και το ΠΑΣΟΚ- στη μετεκλογική, μετα-ΟΝΕ περίοδο ερχόταν από εξίσου επίσημα χείλη. Η κοινοτική επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου, επιβεβαίωνε ουσιαστικά -με μια κακότεχνη ανακοίνωση δήθεν διάψευσης- τα όσα έγραψε χτες ο «Ρ», περί γενίκευσης των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, της μερικής απασχόλησης και κατάργησης του 8ώρου. Και ο Γιάννος Παπαντωνίου ομολογούσε την πλήρη παράδοση των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρικής ενέργειας στους «ιδιώτες», όπως και άλλες «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία, αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία, με τη μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρίες.


ΣΕΛ.  14   -  15,    20,    23

«ΣΦΕΝΤΟΝΑ»
Συνάντηση αγώνα κι ελπίδας

«Ηρθε ο καιρός, ν' αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις». Και η ριζοσπαστική προοδευτική διανόηση, ο κόσμος των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης, αποφάσισαν: Δίπλα στο κομμουνιστικό κίνημα, δίπλα στο ΚΚΕ, για το Λαϊκό Μέτωπο της ελπίδας και της προοπτικής.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε, χτες βράδυ στη «Σφεντόνα», όπου το ΚΚΕ συναντήθηκε με τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, σε μια ζεστή εκδήλωση.


ΣΕΛ.  3

Αντίσταση τώρα!

Χτες, για δεύτερη φορά τα δικαστήρια έκριναν παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΗΛΠΑΠ, που αγωνίζονται, για να μη βρίσκονται 15 ώρες στο πόδι τη μέρα, όπως γίνεται με το - κυβερνητικής έμπνευσης - «σπαστό ωράριο».

Πάλι χτες, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ειδοποιήθηκαν, ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα δημοσιευτεί κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, με την οποία καταργείται ουσιαστικά η απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης στον παραπάνω Οργανισμό.

Αν έξι μέρες πριν τις εκλογές η κυβερνητική εξουσία αποφασίζει να «πατήσει κάτω» τους εργαζόμενους, μπορεί ο Ελληνας να φανταστεί τι θα γίνει τη Δευτέρα, 10 του Απρίλη και μετά;

Εργαζόμενοι, αντισταθείτε. Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της ψήφου σας. Χρησιμοποιήστε τη σωστά, γιατί, ήδη, έχουν στήσει την γκιλοτίνα για τα εργασιακά δικαιώματα.



ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΚΕΡΔΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ
Αυξήσεις - πρόκληση μέχρι και 4.197,6%

Πάνω από 220% ή 1,3 τρισεκατομμύρια δραχμές αυξήθηκαν το 1999 τα κέρδη των κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών, επιβεβαιώνοντας έτσι τους τοκογλυφικούς όρους δανεισμού. Την ίδια χρονιά, οι χρηματοοικονομικές εταιρίες αύξησαν τα κέρδη τους μέχρι και 4.197,6%


ΣΕΛ.  21
ΑΡΤΑ
Κοροϊδεύουν τους πορτοκαλοπαραγωγούς

Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αρτας, είδαν με τα μάτια τους το μέγεθος της κοροϊδίας που στήνει σε βάρος τους η κυβέρνηση, προκειμένου να υφαρπάσει την ψήφο τους στις 9 του Απρίλη


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ